Lasagne s medvědím česnekem, kopřivami a nivou
Lasagne patří k italským pokrmům, ve kterých se střídají dvě náplně. V tomto receptu je jednou z nich tradiční bešamelová omáčka ochucená muškátovým oříškem a druhou je směs kopřiv a medvědího pesta, hustě zasypaná nivou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 050 kJ / 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,40 g |
Tuky | 53,60 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 43,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nivu nastrouháme. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kopřivy spaříme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme kopřivy a pesto z medvědího česneku, promícháme a necháme dusit 5 minut.
Krok 3: Připravíme bešamel. Necháme rozpustit máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme řídkou kaši. Ochutíme solí, mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Krok 4: Předehřejeme troubu na 180 °C. Lasagne, které se musejí předvářet, připravíme podle návodu.
Krok 5: Do zapékací mísy rozprostřeme vrstvu bešamelu, na něj dáme lasagne, pak navrstvíme směs s kopřivami, zasypeme nivou a zalijeme bešamelem. Střídáme tak dál, poslední vrstva bude bešamel. Můžeme zasypat ještě nivou či jiným sýrem. Zapékáme asi 40 minut.
Zveřejněno 6. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s medvědím česnekem, kopřivami a nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrPG
Moje poznámka
Lasagne s medvědím česnekem, kopřivami a nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qrPG
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 8 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 14 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 2 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 3 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 3 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 3 hodinami
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 5 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 6 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 6 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 7 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 9 hodinami
Tématické fráze:
pesto z medvědího česneku s kopřivami,
koupené lasagně,
lazagne předvářet,
predvarovat lazane,
recept na lazagně s medvědím česnekem a kopřivami,
recept na lazaně s medvědím česnekem a kopřivami,
lazaně s kopřivami,
jak dlouho předvářet lasagne,
lasagne recept,
recept na lasaně s kopřivou a medvědím česnekem,
recepty na lasaně s medvědím česnekem,
špecle s medvědím česnekem,
předvařovat lasagne?
Suroviny:
těstoviny,
pesto z medvědího česneku,
kopřivy,
cibule šalotka,
sýr niva,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
olej
Komentáře (2)