Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 5. 2014 17:44

Suroviny pro 1

1

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 794 kJ / 1 624 kcal
Bílkoviny31,09 g
Tuky5,86 g
Vláknina11,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy332,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozn.: pro zaryté masožravce pokrm ještě posypeme opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou.

Pozn.2: Místo kopřiv klidně použijte čerstvý listový špenát nebo mangold.

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

20. 5. 2014 17:22

Děkuji za komentáře, mám radost, že se tu najdou spřízněné duše, co se týká risotta a kopřivových jídel :-)):-K

Radek

20. 5. 2014 11:11

Super recept - vyzkouším :-K

Jitkas

20. 5. 2014 07:12

Presne tak, risotto znamena zpusob pripravy ryze a druh pouzite ryze.
Jiz tady (stale pod receptem na risotto od zizaly) byla rec na toto tema. Jak vidno zbytecna.

chocolate chocolate

19. 5. 2014 23:03

zizala:Libi se mi to moc:yes:.
spagetka:Tohle preci neni o svetovem nazvu, ale o pouzitych surovinach a zpusobu pripravy.Aneb kdyz dva delaji totez...;-)

Patricie

19. 5. 2014 21:00

:-KJaruško, jedním slovem - krásné:yes::yes:

tejaja tejaja

19. 5. 2014 19:18

zizala: Tak tie krevetky by som brala rada;-), namiesto žihľavy

Jitkas

19. 5. 2014 19:16

tejaja: Davaji a pro ty, co ziji ve meste, je to velka delikatesa. Pridava se i do minestrone, vajecnych omelet a do plnenych testovin typu tortellini ci lasagne.

maiva maiva

19. 5. 2014 19:15

Sama jsem s kopřivami nevařila. Určitě bude tato kombinace dobrá, rizoto máme rádi a každopádně trochu masového do toho:-D:-p+:yes:

spagetka spagetka

19. 5. 2014 19:14

tejaja: hm to by mě taky zajímalo. U nás se do českého rizota dávali kopřivy, sedmikrásky, víno, cibule, česnek už v mém dětství. Rozhodně dusivé nebylo a není. jen holt nebyla rýže na výběr a sýr byl takový jaký byl. Pořád si ale myslím, že dávat za každou cenu pokrmům světový název je dost scestné. Recept jako Kopřivové rizoto mám od babičky, ta italsky fakt neuměla.

zizala zizala

19. 5. 2014 19:12

tejaja: Ano, jmenuje se to Risotto all' Ortica. Někdy se mohou přidat krevetky.

tejaja tejaja

19. 5. 2014 19:07

zizala: s tou šťavnatosťou a nedusivosťou Jarka s tebou súhlasím, ale dávajú aj Taliani do rizota žihľavu? Fakt ma to zaujíma...

zizala zizala

19. 5. 2014 18:54

tejaja: Někdy to vyzkoušej, kopřivy jsou velmi zdravé a dobré:yes: U nás se dávaly hlavně do velikonoční hlavičky, ale zjistila jsem, že i další pokrmy s nimi jsou moc dobré, výborný je i čaj.
Tzv. české rizoto už nevařím, od té doby, co známe risotto na italský způsob - je totiž šťavnaté, nedusivé, pokaždé jiné ;-):-p

tejaja tejaja

19. 5. 2014 18:49

cathleen: :-D:-D ja viem...mala by som to raz vyskúšať, na záhrade sa stále objaví...je to pre mňa burina :-D Pozriem, či tu nie je recept ;-) aha...našla som :yes:

cathleen cathleen

19. 5. 2014 18:42

tejaja: to u nas se z mladých kopřiv dělá výborný špenát :yes:
Jaruš, tahle bašta taky vypadá moc dobře :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprivove rizoto rizoto z kopřiv rizoto z kopřivy rýže s kopřivami recepty s medvědím česnekem recepty s kopřivami aha! bramborová omeleta se salámem a česnekem ryzoto s medvědim česnekem rizoto s kopřivami lasagne s medvědím česnekem rizoto s medvedim cesnekem česnekové risotto koprivy rizoto omeleta s kopřivami rizoto s koprivou a bylinkami top recepty rizoto s medvědi cesnekem kopřivové rizoto recept kopřirové rizoto rizoto s kopřivy lasagně s kopřivami

Suroviny: rýže kulatozrnná, cibule šalotka, česnek, olej olivový, sůl, víno bílé, vývar drůbeží, máslo, kopřivy, česnek mědvědí, pecorino

TopRecepty.cz

Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVkk