Dušený lilek

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30min 4 porce Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

2 menší lilky
250 g žampionů
1 cibule
200 g nařezaných fazolek
200 g kukuřice
500 ml zeleninového vývaru
3 lžíce rajčatového protlaku
olej
pepř
sůl
4 lžíce sladké smetany
1 lžička hladké mouky
sekaná celerová nať
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na mesiačiky narezanú cibuľu, na kocky narezaný baklažán a na plátky nakrájané šampiňóny. Zakryjeme pokrývkou a na slabom ohni 10 minút dusíme.

  2. Pridáme vývar, pretlak a fazuľku, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme 10 minút.

  3. Nakoniec prisypeme kukuricu, privedieme k varu a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Krátko povaríme. Podávame posypané sekanou vňaťou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dušený lilek

Tématické fráze: lilek recepty lilek dušený s celerem lylek dušený portobello lilek dušené baklažány recet duseny lilek lylek dušený dudušený lilek dusene lilky lilek recept dušený lile lilek recept top recepty dšený lilek recepty recepty z lilku dušený duseny lillek dušený lilek na těstoviny lilek dušený baklažán dusečny lilek dusene lilky jako priloha

Zapomněl/a jsem heslo