Pivní chléb (70% celozrnný)

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 1 názor

Suroviny

250 g piva
130-160 g vody
3 lžičky drceného kmínu
3 lžičky soli
1-2 lžíce žitného kvásku
200 g mouky celozrnné žitné jemné
150 g mouky celozrnné pšeničné jemné
150 g pšeničné chlebové mouky
10-13 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (droždí a kvásek nahoru na mouku) a použijeme program Celozrnný.

  2. Hotový chleba z pekárny vyklepneme a necháme vychládnout na mřížce.

Poznámka

Chleba je tmavý, pórovitý a pružný.

www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivní chléb (70% celozrnný)

  • Pajaja Pajaja

    No ten je zase krááásný. Já se znovu, po neúspěchu, do výroby kvásku nepustila. . . ale zkusím to bez něj, uvidíme. Pokud to nebude ono, holt se do kvásku pustím znova a budu držet. :-8:yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: tncz nova bramborovo pivní chléb žitný pivni chleba pivní chléb z celozrnné žitné mouky bramborovo pivni chleba pivní kvásek celozrnné pivnií housky pivní rohlíky a chleba domácí pekárna pivní chléb celozrnný

Zapomněl/a jsem heslo