Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drškůvka z kotrče

Kotrč kadeřavý svou strukturou nápadně připomíná dršťky – a právě díky tomu z něj lze připravit výtečnou „drškůvku“. Tahle houbová polévka je voňavá, hustá a výrazně kořeněná, přesně tak, jak má správná dršťková být.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jaroslav Hulka Jaroslav Hulka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 670 kJ /
399 kcal
Bílkoviny23,41 g
Tuky12,14 g
Vláknina33,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kostičky pokrájenou slaninu dáme na pánev a osmahneme. Přidáme cibuli pokrájenou na půlměsíčky a restujeme. Krok 2: Zasypeme polovinou sladké papriky a ještě chvilku restujeme. Přidáme pokrájený kotrč a restujeme asi 10 minut. Krok 3: Přidáme obě papriky a utřený prolisovaný česnek, restujeme asi 3 minuty. Podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme. Krok 4: Dáme vařit vývar a při varu do něj vlijeme obsah pánve, vaříme cca 8 minut. Zahustíme (já používám chlebovou strouhanku) a provaříme.

TIP: Top 7: Houbové polévky - oblíbené recepty

Zveřejněno 2. 9. 2015

Poznámka autora Jaroslav Hulka

Drškůvka proto, že to není z drštěk, ale z hub.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drškůvka z kotrče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6PW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drškůvka z kotrče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6PW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

leosek: nene celé moje

leosek:tutově ne

sory.přihlaš se do prostřeno a jsem se Slovácka.


.,

To je opravdu držkůvka, nejlepší je na tom ten kotrč,to je najítém v nějaké staré kuchařce.:no:

Dajda:Například slovo česko , místo Česká republika , že ?

Jaroslav Hulka: Čeština se v poslední době hodně przní, ale tohle mi připadá jako hezké rozvíjení tradičních českých slov. Myslela jsem, jestli to není nějaký krajový hovorový výraz, když existuje drškovka. Dneska jsem si na topreceptech přečetla slovo lepenec, nevěděla jsem, co to je a zvědavě nakoukla. A hle, šlo o jídlo, která já znám jako lepenici, tak jsem si taky řekla, že jde o nějaký krajový výraz - na internetu totiž exituje. :-O

jarda Kadic:Papriku používám čistě dovezenou z Maďrska , vozí mi kamarád. :-*

Dajda:Ani nevím jestli toto slovo existuje. Čeština snese mnoho , že ?:-8

Z kotrče je polévka opravdu moc dobrá. A je vidět,ze máš také kvalitní červenou papriku:yes: V koření bych taky nic neměnil,ke konci možná ještě majoránku.
Když najdete opravdu velkou plodnici, stačí dát spodkem do vody a vydrží hodně dlouho čerstvá:yes::yes:

Drškůvka - no to je krásné české slovo. Takové krásně mazlivé na to, jaký ta polévka musí mít říz! :yes:

Tématické fráze:
recepty z kotrče, kotrč, kotrč recepty, kotrč recept, jak dlouho vařit kotrč, jak varit kotrc, recept na kotrč, jak vařit kotrče, vaříme z kotrče, jak dlouho vařit houbu kotrč, polévka z kotrče, recept kotrc, kotrč na paprice, omáčka z kotrče, co z kotrče, recepty kotrč, jak dlouho vařit kotrče, houbová drškovka, krajové výrazy, kotrč racept

Suroviny:
kotrče, cibule, česnek, slanina uzená, paprika sušená sladká, paprika sušená sladká, sůl, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu