Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový krém s petrželkovou smetanou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 521 kJ /
364 kcal
Bílkoviny16,03 g
Tuky17,52 g
Vláknina7,32 g
Cholesterol 56 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy32,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Krok 2: Zalijeme mlékem a vývarem, přidáme na růžičky rozebraný květák, lehce osolíme, přidáme muškátový oříšek a rozdrcený česnek, vaříme do změknutí. Krok 3: Mezitím v hmoždíři rozetřeme petrželku se špetkou soli a promícháme se zakysanou smetanou. Krok 4: Z polévky odebereme pár růžiček květáku a polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme květák. Krok 5: Servírujeme s petrželovou smetanou.

Zveřejněno 13. 9. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový krém s petrželkovou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRVK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový krém s petrželkovou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRVK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kvetakový krém, polévka květákový krém se zakysanou smetanou, kvetakovy krém recept, kvetakovy krem recept, kvetakvy krem se smetanou, květákový krém s porkem

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, bujón drůbeží, ořech muškátový, česnek, květák, sůl, smetana zakysaná, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu