Letní ovoce zapečené s bílou čokoládou

Angel 666 Kuchařka:

3 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 2 názory

55

Suroviny

300 g směsi letního ovoce (jahody, maliny, borůvky, angrešt, rybíz)
kůra z poloviny dobře omytého citrónu
150 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce rozdělíme do třech malých zapékacích misek, posypeme citrónovou kůrou a dáme chladit.

  2. Čokoládu nalámeme na kostičky a vložíme do misky.
    Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme téměř k varu. Odstavíme a nalijeme ji na připravenou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí, pak ji necháme chvilku odstát, aby trochu zhoustla.

  3. Gril v troubě rozehřejeme na nejvyšší teplotu.
    Čokoládovou smetanu rovnoměrně rozdělíme na ovoce v miskách, do každé misky přijde asi 6 lžic.
    Ovoce navrchu ocukrujeme moučkovým cukrem, misky vložíme do rozpálené trouby a zapékáme 4-5 minut.
    Vyjmeme z trouby a horké ihned podáváme.
    Spojení horkého ovoce a čokoládové smetany je báječné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 69 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní ovoce zapečené s bílou čokoládou

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zákusky v zapékacích miskách recepty recepty do zapékacích misek

Zapomněl/a jsem heslo