Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 035 kJ / 3 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,86 g |
Tuky | 70,19 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,63 g |
Sacharidy | 507,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí.
Krok 2: Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v domácí pekárně - dám na program "Kynuté těsto".
Krok 3: Ke konci hnětení přidám rozpuštěné sádlo. Pak nechám vykynout asi tak 30-40 minut.
Krok 4: Těsto vyválím na 0,5 cm a vykrajuji kolečka o průměru cca 8 cm. Do těch udělám závažíčkem důlek a vkládám do rozpáleného oleje důlkem dolů.
Krok 5: Vařečkou přitlačuju vdolek k pánvičce aby se nenafoukl a pak obrátím. Usmažené vdolky pokládám na tác s ubrouskem důlkem dolů.
Krok 6: Vychladlé vdolky potřu povidly s rumem (do středu) a kolem povidel zdobičkou zdobím tvarohovým krémem.
Krok 7: Pocukruju nakonec moučkovým cukrem.
Krok 8: Tvarohový krém:
Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).
Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).
Zveřejněno 25. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzWG
Moje poznámka
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzWG
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 23 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno 3. 8. 2025 08:18:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
DavidVolvo před 1 hodinou
Hrníčková cuketová buchta
Dakota před 1 hodinou
Kotlíkový party guláš
alan.h před 2 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
Jara24 před 2 hodinami
Hovězí guláš se sušenými houbami
radekfiala před 3 hodinami
Salát z polníčku
esstelle před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Mlateli před 4 hodinami
Houbová paštika jinak
KrisZaezemi před 4 hodinami
Honzovy plněné buchty od Uursik
ferda30 před 4 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Majkl2910 před 5 hodinami
Tématické fráze:
tvaroh na vdolky,
bavorské vdolečky z domácí pekárny,
vdolky ze sušeného droždí,
bavorske vdolecky ze suseneho drozdi,
bavorské vdolky ze sušeného droždí,
vdolečky ze sušeného droždí,
vdolky z domácí pekárny,
tvarohový krém na vdolky,
tvaroh na bavorske vdolky,
krem na vdolky,
bavorské vdolky z domácí pekárny,
bavorské vdolečky,
banánové vdolečky,
krém na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky sušené droždí,
vdolky s rumem,
bavorské vdolečky ze sadla,
vdolecky sušené droždí,
šlehaný tvaroh na vdolky,
bavorské vdolečky z pekarny
Suroviny:
droždí sušené,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
sádlo,
vejce,
žloutek,
mouka hladká,
povidla švestková,
smetana zakysaná,
tvaroh,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (5)