Tvarohovo - kakaová pomazánka
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 395 kJ / 94 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,84 g |
Tuky | 5,26 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 3,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vyjde minimálně na 3 velké krajíce chleba. Lze jíst i samostatně jako sladkost, když si tam dáte více cukru. Na chleba mi vyhovuje asi 3 lžičky cukru plus trocha čokolády, tj. aby to nebylo moc sladké.
Želatinu nesmíte nechat moc dlouho zchladit, aby úplně nezatuhlo, to se pak špatně rozmazává. Taky počítejte s tím, že jestli do pomazánky přimícháte tu želatinu na zahuštění, tak se zředí chuť. Je to na nastavení, tak pokud vám zbývá málo pomazánky, tak se dá tímhle trochu nadstavit, ale chce pak přidat cukr. Dá se udělat i bez čokolády, pak přidáte o jednu čajovou lžičku cukru více.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2016 20:32
Ba ne, srandu si nedělám
...asi nic pro vás, ale kdybyste náhodou hodlal překročit vlastní stín, zkuste totok: https://www.toprecepty.cz/recept/47422-ryba-v-novi...
25. 3. 2016 14:13
S tím Termixem jste blízko, původně jsem chtěl přijít na to jak se dá udělat klasický Termix jak ho známe ale nakonec je z toho pomazánka. Nepřišel jsem na správný poměr surovin to Termixu takže jsem si aspoň takto zajímavě Tvaroh ochutil kakaem a čokoládou. Zážitek to byl však příjemný neb si představte jak vypadá polárkový dort či nanuk bohatě politý čokoládovou polevou ještě se lesknoucí. Vypadalo to tak krásně že se mi to ani nechtělo promíchávat... Poleva by se dala zblajznout i samostatně Nikdy jsem chleba takto se sladkou kakaovou pomazánkou nejedl takže za mě - nový zážitek.
Ještě jednou k tomu kakau. Tam nešlo prioritně o to kakao ale o to želé, proto jsem to ohříval. Při té příležitosti jsem rozpustil kakao i čokoládu. Dává to smysl?
25. 3. 2016 11:18
...ááánééébóóó ten oný v utěrce zabalíme do několika vrstev novin, na balíček dáme prkýnko (pokud možno kuchyňské!) a zatížíme tím co máme po ruce - kvicht, hrnec s vodou, nebo třeba i pozdvihnout stůl (pokud máme) a dát pod nohu
h4ever:
Tady se mi líbí ta, alespoň částečná, tepelná úprava kakaa. Každý druhý by kakao zamíchal přímo do tvarohu.
Rcp mi připomíná TERMIX... Občas, když soudruzi udělali chybu, tak to byl ochucený tvaroh s kusy želatiny jako žvýkačka
Já vám fandím leč, trošku mi přijdete jako jistý známý průkopník slepých uliček...
25. 3. 2016 09:56
24. 3. 2016 19:35
24. 3. 2016 15:43
24. 3. 2016 13:42
24. 3. 2016 13:39
24. 3. 2016 13:19
No, nic ve zlém, nic v dobrém ale jinak mi rcp přijde jako by ho psal ten Patlámopatlámo ze známého filmu z Rudolfova hradního kulinářského institutu, že aby případní kuchtíci to měli s přípravou co nejsložitější...
24. 3. 2016 11:43
24. 3. 2016 11:41
24. 3. 2016 10:02
24. 3. 2016 07:56
Připsal jsem to tam. Koukám že změny provedeny moderátorem byly vráceny zpět.
24. 3. 2016 07:44
24. 3. 2016 07:41
Dyď píšu: stačí nabrat želatinu na špičku kávové lžičky. Jak jinak to mám popsat? Přesné objem nevím protože jsem neměřil obsah malé kávové lžičky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 35 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 53 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Velikonoční jidáše: Sladké kynuté pečivo je krásně vláčné, voní medem a mělo by se jíst ještě horké na Zelený čtvrtek ráno
Olomoucké tvarůžky v teplé kuchyni. Jsou skvělé do polévek a v kombinaci s masem, zeleninou, brambory nebo těstovinami
Další recepty
Tématické fráze: jak zahustit pomazánku jak zahustit řídký tvaroh zahustit pomazánku zahusteni pomazánky barvený tvaroh cokoladova.poleva.s.tvarohem želatina do tvarohové pomazánky na dort jak zahustit ppmazanku tvarohovo.cokoladova.poleva co delat s ridkym.tvarohem co do řídké pomazánky kakaová poleva na nanuky co delat kdyz je tvaroh ridky co delat kdyz mam pomazanku ridkou ridke pomazanky termix ze zelatinou recept jak zahustit ridkou pomazanku z tvarohem jak.se zahustuje tvaroh zahuštění tvarohové pomazánky tvaroh s kakaem
Suroviny: želatina, škrob, smetana, kakao, pomazánka, čokoláda, tvaroh, želatina, škrob kukuřičný, mléko
Tvarohovo - kakaová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJBR
21 názorů