Ryba v novinách

casino Kuchař: casino

Ryby 14 názorů

Suroviny

plátky z lososa
cibule (pórek)
petrželka (hodně)
rozmarýn
kopr
citron
sůl
pepř
olej
noviny
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nachystáme asi 200 gramové porce, které můžeme rozkrájet na filátka.

  2. Na rozložený novinový dvojlist dáme část cibule a bylinek a na toto lůžko uložíme, kůží dolů, osolené, opepřené (případně jinak okořeněné) maso, zakápneme citronem (komu nevadí, může poklást plátky citronu i s kůrou) a zastříkneme olejem.

  3. Maso zabalíme do novin a balíček můžeme převázat provázkem.

  4. Noviny necháme nasáknout vodou.

  5. Balíček (balíčky) dáme na plechu do pece rozpálené na 220°C a pečeme 15 minut (filátka stačí péci 10 minut).

  6. Poznámka:Pokud chcete podávat menší porce jako předkrm, či mezichod, doporučuji maso nakrájet na porce před pečením, protože hotové maso se jen jen sype a špatně se dělí. Příloha? Zkuste grilovaný ananas.

  7. ...a určitě víte sami, v jaké společnosti budete podávat na porcelánu a kdy si můžete dovolit servírovat přímo nerozbalené jednoporcové balíčky... :-)

Poznámka

Zdroj (upraveno):http://www.labuznik.cz/recept/ryba-v-novinach-rece...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ryba v novinách

  • Petra H. Petra H.(neregistrovaný)

    Jamie Oliver ale nejdřív rybu obalil v pečícím papíru a teprve potom v novinách! Ale to je asi nad rámec Vašeho chápání, kdybych Vás měla citovat.

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Jj, můžete mít recht, ale stran škodlivosti novin (olovo) jste asi 100 roků za opicemi. že:-8
    Leč, můžete oslovit Jamieho Olivera s dotazem, proč propaguje takovou zhůvěřilost, že;-)
    No, ale to bude patrně nad vaše chápáni, můžete se také pokusit argumentovat AD REM nikoli AD HOMINEM, že :-D

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Tak toto mne opravdu "dorazilo" od našeho kritika, největšího zde, někdo zde kdysi při obalování masa v trojobalu použil noviny a v dobrém úmyslu a tady ho kamenovali několik dní,, že ten člověk měl bezesné noci?? To snad ne ale toto od kritika Casina?? Náhodný recept je někdy fajn, pomůže to v úsudku na člověka:-K, v USA jsem měla rybu v novinách taky podanou, ale v pergamenových novinách??:-O:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino:a čo použiť hodvábny, alebo klobúkový papier? Nemáte vyskúšané?

    Odpovědět

  • Milan17 Milan17(neregistrovaný)

    Možno by to bolo dobré najprv obaliť do pečiaceho papiera,alebo alobalu.:-)

    Odpovědět

  • brunak brunak(neregistrovaný)

    Tlačiarenská farba na novinách je toxická a karcinogénna, nechápem koho napadlo použiť takto noviny.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tuhle metodu pečení ( grilování ) jsem kdysi viděla v pořadu Jamieho Olivera. Pekl v novinách lososa na pláži ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ach jo, škoda že už nemám staré dobré Rudé právo, ty dnešní noviny nestojej za nic....:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    jako vzkaz na Hrad to beru:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nejde ty noviny nahradit nějakým jiným materiálem?
    Vzpomínám, jak tu kdysi byly kritizovány domácí nudle do polévky sušené na novinách.
    Tohle by mi doma neprošlo;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    casino: No a to si teď děláte srandu...

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    mika59:
    Ano. Je důležité, aby se tou vodou pořádně nacucaly a to by tiskovina na křídovém papíře nezvládla:-)
    No, asi by vyšlo nastejno nahradit LIDOVKY čerstvým listím, nejlépe velkoplošným banánovým, a pak péci v jámě se žhavým dřevěným uhlím, ale totok odzkoušeno nemám;-):-*:-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    :-O:-O:-Oto musela být dobrota s tiskařskou barvou.Když koupíme noviny,tak dost často od té barvy mám špinavé ruce,protože pouští,neumím si představit,že bych do nich balila jídlo;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    casino: klasické tiskařské noviny?

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty ryby aztecka pec recepty na ryby recept na ryby mezichod ryba tiskarska barva skodlivost rybu peci kuzi dolu jak se používá aztécká pec křupavé filé podle jamieho

Zapomněl/a jsem heslo