Kakaová roláda s tvarohovo-máslovým krémem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 minut 20 porcí Moučníky , Záviny, rolády 2 názory

Suroviny

5 vajec
5 lžic krupicového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíci kvalitního kakaa
malou lžičku slunečnicového oleje
špetka soli
krém
100 g másla
100 g tvarohu
100 g moučkového cukru
1 lžíci rumu
možnost kousky čokolády nebo ořechů
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše by mělo mít pokojovou teplotu. Troubu zapneme na 180° C. Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.

  2. Do žloutkové pěny přidáme plné lžíce mouky, olej, proseté kakao a trochu ušlehaného sněhu. Promícháme ruční metličkou a postupně zlehka vmícháme zbylý sníh. Vzniklé těsto vlijeme na plech vyložený papírem, potřený kouskem studeného másla, což usnadní pozdější stažení papíru. Pečeme 8-10 minut - hlídáme, (když se těsto odděluje od stran plechu je upečené). Upečené sundáme i s papírem a lehce svineme do rolády.

  3. Než vychladne, ušleháme krém.
    Máslo, tvaroh, cukr i rum dáme do misky a šlehačem šleháme aspoň 10 minut. Hladký krém natřeme na vychladlý rozbalený plát od silnější vrstvy ke kraji do tenké. Můžeme posypat kousky čokolády nebo sekanými ořechy a pomocí papíru zavineme roládu. Postupně při rolování stáhneme papír. Dáme ztuhnout do chladu.
    Před podáváním stačí lehce poprášit moučkovým cukrem nebo kakaem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaová roláda s tvarohovo-máslovým krémem

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    Eja57: :-) díky - určitě se povede, je to jednoduché:-), já také nemusím sladké ale ráda to dělám (pak nejím), to sušené ovoce je skvělé ale zrovna jsem neměla žádné doma. Určitě tam bude dobré, s tvarohem je náplň maličko navinulá tak by se to skvěle doplnilo. Dejte vědět nebo foto - dík.Hezký den :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dovedu si tam chuťově představit místo ořechů/čokolády lyofilizované mrazem sušené maliny nebo višně...
    Nejsem moc na sladké, radši vařím než peču, takže rolády rozhodně nejsou můj majstrštyk, ale recept vypadá tak dobře, že se musí povést i mně...:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít