Velikonoční medové perníčky

Mili Li. Kuchařka: Mili Li.

Moučníky , Perníky 5 názorů

Suroviny

760 g žitné mouky celozrnné
200 g třtinového cukru
4-5 vajec
50 g másla + dle potřeby
150 g medu
1 pol. lžíce jedlé sody
1 perníkové koření Kotányi - Medový perník 27g
citrónová kůra z jednoho BIO citronu
Na zdobení:
vejce na potření
semínka, mandle, kokos (obarvila jsem gelovou potravinářskou barvou),...
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidat máslo).

  2. Těsto necháme zakryté uležet alespoň 2 hodiny, klidně do druhého dne.

  3. Vyválíme silnější plát (těsto je hodně tuhé) a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem.

  4. Perníčky na plechu pořádně potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme - vmáčkneme do těsta, aby ozdůbky po upečení neopadaly a dáme hned péct.

  5. Vždy zdobím plech těsně, než ho dám do trouby.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Poznámka

Aby byly perníčky lesklé, potřeme je ještě rozšlehaným bílkem nebo celým vajíčkem hned po vytažení z trouby.

http://zdraveahrave.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční medové perníčky

Tématické fráze: velikonoční perníčky recept medové perníčky recept perníčky velikonocni velikonoční perníčky ovečka z velikonočních perníků hrníčková velikonoční perníková vejce recept na bio perníčky veliknoční medové perníčky velikonoční perníčky zajíčci medové zajíčci měkoučke velikonočni perníčky medové perníčky-velikonoční celozrné velikonoční perníčky medoví velikonoční zajíček kdy potřít velikonoční perníčky velikonoční recepty velikonoční perníčky recept lesklé velikonoční perníčky inspirace perníček velikonoční zajíček medové perníčky z celozrnné žitné mouky

Zapomněl/a jsem heslo