Velikonoční medové perníčky

Mili Li. Kuchařka: Mili Li.

Moučníky , Perníky 5 názorů

Suroviny

760 g žitné mouky celozrnné
200 g třtinového cukru
4-5 vajec
50 g másla + dle potřeby
150 g medu
1 pol. lžíce jedlé sody
1 perníkové koření Kotányi - Medový perník 27g
citrónová kůra z jednoho BIO citronu
Na zdobení:
vejce na potření
semínka, mandle, kokos (obarvila jsem gelovou potravinářskou barvou),...
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidat máslo).

  2. Těsto necháme zakryté uležet alespoň 2 hodiny, klidně do druhého dne.

  3. Vyválíme silnější plát (těsto je hodně tuhé) a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem.

  4. Perníčky na plechu pořádně potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme - vmáčkneme do těsta, aby ozdůbky po upečení neopadaly a dáme hned péct.

  5. Vždy zdobím plech těsně, než ho dám do trouby.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

Poznámka

Aby byly perníčky lesklé, potřeme je ještě rozšlehaným bílkem nebo celým vajíčkem hned po vytažení z trouby.

http://zdraveahrave.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční medové perníčky

Tématické fráze: velikonoční perníčky recept medové perníčky recept perníčky velikonocni velikonoční perníčky velikonoční perníková vejce recept na bio perníčky veliknoční medové perníčky velikonoční perníčky zajíčci medové zajíčci velikonoční perníčky recept lesklé velikonoční perníčky inspirace perníček velikonoční zajíček medové perníčky z celozrnné žitné mouky velikonoční perníčky zajiček velikonoční zajíček z perníku velikonocni pernicky vejce medové perníčky s jednoho vejce medové perníčky a mandli velikonoční perník vejce zdobeni recept na velikonoční perníčky

Zapomněl/a jsem heslo