Suroviny
Porce: 2 menší porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 659 kJ / 157 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,29 g |
Tuky | 11,66 g |
Vláknina | 1,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 7,14 g |
Postup přípravy
Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete na plech. Dejte péct. Po čtvrt hodině přidejte batáty a lilek. Krok 2: Batáty nakrájejte na 8 plátků silných asi 1 cm. V míse opět promíchejte s olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech k řepě. Přidejte plátky lilku, ty lehce pokapejte olejem, osolte a lehce opepřete. Pečte dalších 20 – 25 minut, dokud nebudou batáty měkké. Krok 3: Než se vše upeče, připravte si dip. Opraný špenát tyčovým mixérem rozmixujte s dalšími uvedenými surovinami. Půjde to zezačátku špatně, můžete přidat ještě pár kapek vody. Krok 4: Nakrájejte rajče na slabé plátky.
Plátky batátů potřete pestem. Na 4 položte lilek, rajče, plátek řepy, rukolu a přiklopte dalším plátkem batátu. Spojte párátkem
Zveřejněno 26. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátové burgery se špenátovým pestem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43rk
Moje poznámka
Batátové burgery se špenátovým pestem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43rk
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 32 minutami
Kuře na zelí
kimlo před 56 minutami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 1 hodinou
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 13 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 15 hodinami
Tématické fráze:
batatove linguiny,
lilek s pestem,
batátové špagety
Suroviny:
řepa červená,
batáty,
lilek,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
špenát,
oříšky kešu,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
rajče,
rukola
Komentáře (2)