Kynuté bulky se šunkou, sýrem a bylinkami

taddy1 Kuchařka: taddy1

cca 20 ks Slané pečivo 1 názor

Suroviny

Na těsto:
1 kg hladké mouky
½ litru vlažného mléka
1 dl oleje
1 vejce
1 kostka droždí
½ lžičky cukru
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky sušené bazalky
1 kávová lžička italských bylinek
½ kávové lžičky bílého pepře
150–200 g šunky v celku
150–200 g dobrého tvrdého sýra
Na posypání:
1 vejce
hrubá sůl
kmín celý nebo drcený, případně sezamová semínka, mák
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky mléka, droždí, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a dáme na teplé místo vzejít. Na hrubém struhadle nastrouháme šunku a sýr.

  2. Do mísy vsypeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, mléko, olej, 1 vejce, sůl, pepř, bylinky, nastrouhanou šunku a sýr. Zaděláme měkké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teple kynout. Po půl hodině těsto proděláme vařečkou, aby „spadlo“ a necháme opět kynout cca půl hodiny.

  3. Vykynuté těsto přendáme na vál a tvoříme bulky, které skládáme na plech na pečící papír dále od sebe (nabydou při pečení). Opět necháme kynout asi 10 minut, poté pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, uprostřed uděláme tupou stranou nože zářez skoro až dospod těsta. Bulky posypeme hrubou solí a kmínem (příp. jiným posypem). Pečeme cca 30–40 minut ve vyhřáté troubě při 180 st.

Poznámka

Z tohoto těsta dělám také jiné tvary - uzlíky, šnečky, pletené věnečky - pokud je peču jako pohoštění k vínu nebo pivu. Bulky však nejčastěji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kynuté bulky se šunkou, sýrem a bylinkami

Tématické fráze: italske bulky kynute bulky kynuté bulky z hladké mouky

Zapomněl/a jsem heslo