Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 796 kJ / 3 775 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 134,09 g |
| Tuky | 201,75 g |
| Vláknina | 15,02 g |
| Cholesterol | 2,79 g |
| Sodík | 1,41 g |
| Sůl | 2,77 g |
| Sacharidy | 348,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, polohrubou mouku, špetku prášku do pečiva a vmícháme ušlehaný sníh. Půlku těsta vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem, do druhé půlky přidáme kakao a vlijeme do druhého pekáče.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Krok 2: Než těsto vychladne připravíme si krém. Z mléka, puding. prášku a cukru uvaříme puding. Necháme vychladnout. Mascarpone vyšleháme s vychladlým pudingem a zlehka do krému zamícháme vyšlehanou šlehačku. Krok 3: Na vychladlý světlý piškot naneseme krém, přikryjeme tmavým piškotem a nakonec pomažeme jemně krémem.
Čerstvé jahody pokrájíme, navršíme na povrch piškotu a přelijeme dortovou želatinou.
Necháme v lednici dobře vychladit.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Krok 2: Než těsto vychladne připravíme si krém. Z mléka, puding. prášku a cukru uvaříme puding. Necháme vychladnout. Mascarpone vyšleháme s vychladlým pudingem a zlehka do krému zamícháme vyšlehanou šlehačku. Krok 3: Na vychladlý světlý piškot naneseme krém, přikryjeme tmavým piškotem a nakonec pomažeme jemně krémem.
Čerstvé jahody pokrájíme, navršíme na povrch piškotu a přelijeme dortovou želatinou.
Necháme v lednici dobře vychladit.
Zveřejněno 30. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Sofi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxMy
Moje poznámka
Řezy Sofi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JxMy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
puding s mascarpone,
krém z mascarpone a pudinku,
pečivo s mascarpone,
řezy s mascarpone a pudinkem,
mascarpone pudink řezy,
jahodove rezy sofi,
rezy recepty,
řezy s mascarpone,
žloutkové řezy,
krém s mascarpone,
řezy mascarpone krém,
rezy mirove,
puding mascarpone
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mascarpone,
mléko,
pudink,
smetana ke šlehání,
cukr,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (1)