Lilkový skoro kaviár
Lilkový "skoro kaviár" je delikatesní pomazánka inspirovaná středomořskými chutěmi. Pečený lilek je v tomto receptu rozmixován s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, čímž vzniká lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu kaviáru.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Moje poznámka
Lilkový skoro kaviár
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwN0
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 20 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 50 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 1 hodinou
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 1 hodinou
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 2 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 2 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 2 hodinami
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Tématické fráze:
lilkový tatarák,
tatarák z lilku,
falešný kaviár,
kaviar recepty,
kaviár recept,
lilek kaviár,
kaviár,
feferonkový salát recept,
kaviar z baklažanu,
recepty kaviár,
pomazánka z kaviáru,
jak udelat kaviar,
tatarák z baklažánu,
lilková pomazánka,
recept kaviár,
feferonkový salát,
lilek falešný kaviár,
lilek tatarák,
lilek jako kaviar,
lilkový salát
Suroviny:
baklažán,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá
Komentáře (20)
snáď ti bude chutiť. Samozrejme, nemožno porovnať s tatarákom z mäsa, je to iné, ale chutné. Možno to aj poznáš, len pod iným názvom, nejaká bramborová pomazánka a pod.
Muzu te, magdalenko, poprosit o receptik na tatarak z varenych brambor? Jednou jsem ho jedla a moc mi chutnal, ale nevim, jak na nej. Dekuji
Ja mávam zrejme HOSIP, je to škaredšia forma Tvojej choroby?
Merylas, teší ma, že som rozšírila Tvoje znalosti slovenského jazyka...
Ale neviem, či sa tu už nenachádza, nestíham všetko prezrieť...