Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 381 kJ / 6 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,48 g |
Tuky | 350,84 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 1,92 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,23 g |
Sacharidy | 645,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnL5
Moje poznámka
Den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnL5
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 45 minutami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 1 hodinou
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pečený bůček
Kristyna29 před 1 hodinou
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 2 hodinami
Jemná kuřecí pomazánka s koprem
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Třeboňské kapří hranolky
Polivkova před 2 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 3 hodinami
Kapustová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Kedlubnová polévka s vejcem
Sylvicka před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort den a noc,
zákusek den a noc,
dort noc a den,
recept den a noc,
zákusek noc a den,
dort den a noc recept,
den a noc recept,
recepty na dnu,
dezert den a noc,
noc a den recept,
den a noc dort,
nádivka z mascarpone,
krem tezka pariz,
recepty den a noc,
den a noc zákusek,
zákusek den a a noc,
den a noc na dort,
noc a den dort,
recept na den a noc,
recept na zákusek den a noc
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
olej olivový,
kakao,
šlehačka 40%,
šlehačka 33%,
čokoláda,
mascarpone,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
vanilkové aroma,
višně v rumu,
šlehačka
Komentáře (1)