Babiččina koprovka

cathleen Kuchařka: cathleen

Omáčky 2 názory

Suroviny

40-50 g másla
4-5 lžic hladké mouky
1,5 l mléka
250 ml šlehačky
3 žloutky
sůl
vývar (voda)
cukr
ocet
svazek mladého kopru
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm mouku.
    Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu.

  2. Omáčku provaříme, hustotu doladíme buď zředěním vývarem nebo naopak lehkým zahuštěním trochy mouky, rozmíchané v mléku.

  3. Osolíme, provaříme a vlijeme šlehačku s rozkvedlanými žloutky.
    Přivedeme k varu, necháme probublat a vypneme.

  4. Do horkého vhodíme nadrobno nasekaný kopr a doladíme chuť cukrem a trochou octa.

  5. Podáváme s vejcem natvrdo nebo vařeným hovězím masem.

Poznámka

Podle České kuchařky Miloše Štěpničky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 241 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina koprovka

Tématické fráze: koprovka z mléka koprovka recept koprovka babicina koprovka recepty koprovka babiččiny recepty koprová omáčka babiččina koprová omáčka koprovka s masem babičina koprová omáčka koprovka s hovězím masem recept koprovka koprovka s těstovinami koprovka s mlékem koprovka bez mleka priprava koprovky příprava koprovka recept na koprovku koprovka ze šlehačky babičina omáčka recept kprovka

Zapomněl/a jsem heslo