Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 449 kJ / 1 780 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,48 g |
| Tuky | 162,58 g |
| Vláknina | 27,10 g |
| Cholesterol | 385 mg |
| Sodík | 6,55 g |
| Sůl | 16,31 g |
| Sacharidy | 46,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme.. Závitky potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na potřené hovězí maso poklademe kolečko jemné zauzené šunky, kousek špeku, čtvrtku vařeného vejce a proužek okurky. Zavineme závitek, který uchytíme po stranách párátky, opepříme a posypeme ještě trochu uzenou paprikou.
Krok 2: Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme ji na oleji a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule. Když cibule zhnědne, zalijeme ji trochou vývaru tak, aby se tmavá barva cibule pěkně rozložila a vydusíme na tuk.
Vložíme orestovat závitky. Necháme maso zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme zbylým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy (někdy dávám do tlakového hrnce na cca 30 minut ). Krok 3: Když je maso měkké, necháme závitky jen tak - přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Jako přílohu podáváme rýži s uzenou paprikou a bylinkami.
Vložíme orestovat závitky. Necháme maso zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme zbylým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy (někdy dávám do tlakového hrnce na cca 30 minut ). Krok 3: Když je maso měkké, necháme závitky jen tak - přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Jako přílohu podáváme rýži s uzenou paprikou a bylinkami.
Zveřejněno 16. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwn2
Moje poznámka
Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwn2
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovězí závitky podle šéfkuchařů,
hovězí na leču,
hovezi s lecem,
hovězí plátky na leču,
hovezi maso na lecu,
závitky s lečem,
hovězí na na leču,
hovězí závitky,
hovězí v leču,
hovězí maso v leču,
pikantní hovězí na zelenině,
zeleninové leco s hovězího masa,
hovězí maso s lečem,
lečo s hovězím masem,
hovězí lečo,
hovězí maso na zeleninové lecu,
hovězí přední se zeleninovým lečem,
hovězí s lečem,
hovězí plátky s lečem,
recepty.hovězí na leču
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina váhalova,
lečo,
vejce,
okurky sterilované,
šunka zauzená,
špek,
pepř barevný mletý,
paprika sušená uzená,
sůl,
hořčice dijonská,
cibule,
vývar
Komentáře (22)
To víc by mě zajímalo, jestli Ivana tu šťávu přecedila (a v receptu neuvedla), že je tak čirá. Fotku má nádhernou, chutnou
Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
(Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila
Zdendu P. mám taky rád
No, tady se vyžadovaného linku na Z.P. asi nedočkáme..., zato tu ale máme zeleninové lečo: https://www.toprecepty.cz/recept/31969-zeleninove-...
https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.
Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.