Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

Ivace64 Kuchařka:

Studená kuchyně 7 názorů

Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
56

Suroviny

6 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
1 malý balíček čiré želatiny
špetka mletého bobkového listu
2 kuličky nového koření
2 kuličky celého pepře
1 balíček zeleniny pod svíčkovou ( mražené )
ocet, sůl
špetka mletého pepře
1 větší cibule
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuřecí paličky a křídla zalijeme studenou vodou, přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme doměkka. Jakmile je vše uvařené, přecedíme.

  2. Měkké kuřecí kousky vyjmeme z vývaru, maso obereme a pokrájíme.
    Odebereme 700 ml scezeného vývaru a necháme zchladnout. Z tohoto množství dáme do misky stranou cca 250 ml vývaru a smícháme jej s malým sáčkem čiré želatiny. Formu na biskupský chlebíček vyložíme fólií nebo vytřeme olejem.

  3. Zmraženou zeleninu pod svíčkovou a pokrájené kousky masa promícháme s vývarem. Přidáme pak do vývaru s nabobtnalou želatinou a vše dobře promícháme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem.
    Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout v ledničce. Huspeninu z kuřecího masa a zeleniny nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí, pepřem a případně octem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Libový aspik z kuřecího masa a zeleniny

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    hosta: jj, ano, nejsou duplicitní recepty, doplním:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Ivace64: jj, máš pravdu, tady je mražená zelenina, tam Moravanka, tymián a porek:-). Ještě prosím gramáž té želatiny - jsou různá balení. Nevím, co myslíš tím "bez vaření" - ona je nějaká želatina, která se vaří? Vaří se snad jen dortové želé, ne?

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    hosta: to je něco jiného, toto jsem dělala nedávno:-D

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64(autorka receptu)

    jarda Kadic: tak tak, stejné věci sem nedávám:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Huspenina by to byla tehdy, kdyby byl rosol "přírodního", ryzího původu - z kolene, kůží, vepřových nožek apod.
    Tohle z želatiny je aspik:-(

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Ten druhý recept není stejný,je jen podobný;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tu zeleninu mraženou? A nepovaří se ani trochu? Buď tak hodná a doplň do receptu, stejně tak i to, jak velké balení želatiny:-):-)
    Mj. - tento recept tu již máš pod svým starým nickem:-Ohttps://www.toprecepty.cz/recept/21268-domaci-kure...

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo