Masovo-tvarůžkový karbenátek se zeleninovými špagetami

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka: Jana…

Doba přípravy: 30 min 1 porce Mleté maso 5 názorů

Suroviny

200 g mletého hovězího masa
1 lžičku sladké papriky
3 kolečka tvarůžků
1 lžička hořčice
2 lžíce 12% smetany
2 hrsti nasekané zelené části cibulky
sůl, pepř
olej
Na zeleninové špagety:
1 menší kedluben
1 menší červená řepa
1 lžička másla
1 a půl lžičky balsamica
sůl, pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme nasekanou zelenou cibulku, nastrouhané tvarůžky, papriku, smetanu, sůl a pepř.
    Maso rukama promícháme a necháme půl hodiny odležet. Pak dáme do pekáčku pečící papír, trošinku ho pomažeme olejem a z mletého masa tvoříme karbenátky, které naskládáme na pečící papír. Pečeme zhruba 20-30 minut, během pečení podléváme výpekem.

  2. Z kedlubny a řepy pomocí škrabky na špagety, nebo pomocí spiralizéru vytvoříme zeleninové špagety, které na kousku másla orestujeme, osolíme, opepříme, zakápneme vodou a tak 10 minut dusíme pod poklicí. Nakonec přidáme balsamico a odstavíme.

  3. Karbanátky podáváme se zeleninovými špagetami.

Poznámka

Můj experiment, který se docela povedl :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 199 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masovo-tvarůžkový karbenátek se zeleninovými špagetami

Tématické fráze: tvarůžkové karbanátky karbanátky s tvarůžky

Zapomněl/a jsem heslo