Německý dort s mákem a tvarohem
Německý makový koláč s tvarohem zaujme už na první pohled a co teprve, když ho ochutnáme. Pod čepičkou z křehkého máslového těsta se skrývá bohatá vrstva tvarohové náplně s mákem, která celý moučník dokonale zjemní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 068 kJ / 5 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,19 g |
Tuky | 302,29 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 546 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 643,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Změklé máslo ušleháme s cukrem, zašleháme citronovou šťávu a pak rukama zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dva díly v poměru 2:1.
Krok 2: Menší část uložíme do chladničky, větší namačkáme do máslem vymazané dortové formy tak, aby vznikly okraje asi 4–5 cm vysoké. Formu vložíme také do chladničky - do doby, než uděláme náplň.
Krok 3: Mléko, cukr a máslo dáme vařit. Až se máslo trošku rozpustí, přidáme mák smíchaný s krupičkou a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Tvaroh prošleháme s vajíčkem a vmícháme ho k prochladlé makové kaši, dochutíme rumem.
Krok 4: Zapneme troubu na 170 °C, připravenou tvarohovomakovou náplň rozetřeme do korpusu ve formě a zbytkem těsta z chladničky postrouháme celý vršek.
Krok 5: Pečeme asi 30–40 minut, až povrch lineckého těsta zezlátne. Necháme dort úplně vychladnout, teprve pak ho uvolníme z formy a nakrájíme.
Zveřejněno 17. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Německý dort s mákem a tvarohem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DV7x
Moje poznámka
Německý dort s mákem a tvarohem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DV7x
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
německý makový dort,
nemecky makovy kolac,
linecký koláč s mákem,
makový dort s tvarohem,
dort s mákem,
linecký koláč s tvarohem a mákem,
makovy koláč s tvarohem,
koláč s mákem v dortové formě,
recepty s mákem,
mák s tvarohem,
koláč s tvarohem a mákem,
koláč s mákem a tvarohem,
německý koláč s makem,
tvarohovo makový dort,
německý koláč s makem a tvarohem,
německý tvarohový koláč,
tvarohový dort s mákem,
německý tvarohový dort,
německý makový koláč s tvarohem,
peceme s makem
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
prášek do pečiva,
mléko,
mléko,
cukr,
máslo,
tvaroh,
vejce,
mák mletý,
krupice dětská,
rum
Komentáře (38)
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mňa zas napadlo, že som pod náplň mohla dať ríbezľový lekvár.
Také na autorku rád vzpomínám
No snad by mi i odpustila, když bych náplň vyšperkoval nemletým mákem
Piekla som včera podľa receptu, u nás bude patriť určite k stáliciam. Je jednoducho skvelý - veľa náplne, málo cesta, nenáročný na prípravu.
V náplni mi prišlo málo cukru na to množstvo surovín (kaša z 750 ml mlieka, maku a krupice 300 g, plus 250 g tvarohu), takže som pridala cukor, aj keď nemám rada extra presladené veci. Doporučujem krájať až na druhý deň, ako všetky múčniky z krehkého cesta.
(Pridala som fotku, keby Ivanka zablúdila sem, snáď ju poteší...)