Smažený kapr s bramborovým salátem
Bez tohoto tradičního českého pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke kaprovi na Štědrý den bramborový salát.
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený kapr s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9P6
Moje poznámka
Smažený kapr s bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g9P6
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 9 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 10 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 13 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 2 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Tématické fráze:
smažený řízek z kapra,
smažený kapr s kůží,
kapr a bramborový salát,
smažený kapr,
kapr se salátem,
smažený kapr recept,
smažení řízků z kapra,
smažený kapr s jogurtem,
smažený kapr v jogurtu,
kapr s bramborový salát,
recept bramborový salát,
křupavý smažený kapr,
kapr s brmborovým salátem,
postup jak osmažit kapra,
recepty z kapra,
top recepty kapr smažený,
smažený kapr s jogurtem,
pomer brambor a zeleniny v s bramborovým salátem,
smažení kapra bez z kůže,
smažený kapr k kuzi
Suroviny:
filet z kapra,
mouka hladká,
sůl,
pepř bílý mletý,
citron,
vejce,
strouhanka,
sádlo,
olej,
brambory,
moravanka,
vejce,
cibule,
jablko,
okurky sterilované,
majonéza,
jogurt bílý,
hořčice,
lák z okurek,
ocet,
cukr krupice,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (8)
a už dělám ten salát podle tohoto receptu.
No a napsal jsem jako první a přidal můj názor, jak se mi líbí ty žloutka a do nich vše další a asi jsem se obšírněji zmínil , že se mi nelíbí ta hudba, a tak mně autorka smazala.
A toš máte na to právo a já jsem si jen posteskl a zkouším to znovu, jestli mně zase smažete.
A S TOU MORAVANKOU a její propláchnutí je dobré, zejména pro zjemnění salátu.
,,toš teda tak,,
No, už věky poukazuji na to, že v české kotlině se ryby obecně dělají příliš dlouho na ohni...
***
Vyjadřuji se pouze k masu
Ještě dopoledne si šupináč rochnil na sádkách a nyní si hoví v našich útrobách
Když jsem si ex post přehrál vííídeo, tak stran obalování masa se mi líbí, jak kuchtík používá obě ruce: skoro důsledně jednu na mokrý proces (já používám vidličku) a druhou na obalování ve strouhance
A odležení masa?
No, kapr evidentně netrpí rigor mortis
...a použití citronu? U nás až na talíři a každý podle svého Gusty
Když vidím nadšení kamarádky, že sehnala mamuta 5,8 kg, tak si představím, jak mi jednou donesla ochutnat kousek smaženého a chápu ty, co kapra nemůžou ani vidět...Obří podkova se skoro nedodělaným masem u páteře...fuj se o jídle neříká, já vím...
Dvoukilový kapřík je tak akorát ( samozřejmě množství kapříků podle množství jedlíků). Potřebujeme dostatečně velký a ostrý nůž a trochu trpělivosti, která se bohatě vyplatí. Kapří půlku si položíme před sebe s ocasní částí směřující k levé ruce, nožem zajedeme mezi páteř a maso a velmi pečlivě celou kostru oddělíme od plátu masa ( a ev. hodíme k hlavám do hrnce). Stejně pečlivě vzniklý plát masa stáhneme z kůže, doporučuji kombinačky, chytit kousek kůže u páteře a plochou dlaní postupně stáhnout - ale porce určené na stůl někdy nestahuji, ty co budeme snídat na Boží Hod