Zimní podkrkonošská polévka

cathleen Kuchařka:

Polévky 3 názory

43

Suroviny

houby
brambory
cibule
trocha sádla
mléko
polohrubá mouka
2-3 vejce
sůl
drcený kmín
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno a na ní houby (pokud nemám čerstvé, mívám zavařené, dušené ve vlastní šťávě). Zalijeme vodou, osolíme a okořeníme a dáme vařit. Přisypeme kostky brambor a společně dovaříme.

  2. Zahustíme moukou, rozmíchanou v mléku, dobře provaříme a těsně před dokončením vmícháme vejce, rozšlehaná s troškou vody. Když se vejce srazí, nitky udělají v polévce krásnou mozaiku.

Poznámka

Polévka je hodně vydatná a zahřeje nejen v zimních dnech.......

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zimní podkrkonošská polévka

  • Irrena Irrena

    Manžel je polévkový, takže si ji hned dávám do oblíbených:-p:-p a poslíám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    Tak jdu na ni ;-)uz se tesim jak si vsichni urcite pochutname vypada skvele:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tuto polévku mám moc ráda.:-p a dělám ji téměř stejně, jen ji zasmažuji.Bodík už letí:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo