Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hubník z Jizerek a Krkonoš

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 12. 2008 12:45

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 117 kJ / 1 223 kcal
Bílkoviny56,98 g
Tuky36,92 g
Vláknina54,22 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 1,66 g
Sůl3,85 g
Sacharidy141,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

já houby nemelu, ale ještě před namáčením je rozdrtím a pak už nemelu.Peču ve velkém pekáči se zvýšenými okraji.

Tohle jídlo patří k absolutní povinnosti naší štědrovečerní večeře a i kdyby nebyly v sezoně vůbec žádné houby, tak na hubník se prostě najít a usušit musí. Zásadně na tohle jídlo je nekupujeme. Je to prostě tradice. Foto dodám až 24.12. Někde dávají kroupy, ale ani babička ani mamka je nemilovaly, takže ani já....Nechte si chutnat, už jen pro toto jídlo se vždycky těším na 24.12. Existuje ještě letní varianta z čerstvých hub - ale tahle je podle mě lepší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

27. 8. 2014 18:22

Jirka: Jirko, píšu v Poznámce. Nikdy je nemelu, jen drtím ;-);-)

Jirka

27. 8. 2014 17:41

Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je potřeba houby namlít, když jsem je před namočením nerozlámal. Proč se to vlastně mele? Děkuji:-)

Jirka

27. 8. 2014 17:37

spagetka: Děkuju:-)

spagetka spagetka

27. 8. 2014 08:45

Jirka: Jirko, na mé fotce kroupy nejsou, protože je do hubníku nepoužívám, ale na fotce tejaji kroupy vidět můžeš, ta je tam dala.

Jirka

27. 8. 2014 08:23

Ahoj, v receptu je napsaná krupice, ale na fotkách mi připadá, že tam jsou kroupy. Jak to je správně?

spagetka spagetka

14. 1. 2014 11:25

janatka: Děkuju moc:-K:-K:-K, prostě naši předci vymysleli pochoutku a na to nikdo nemá :yes::yes::yes::yes:

janatka janatka

14. 1. 2014 09:57

:-KPochutnali jsme si!!!:yes:

Pavla

28. 12. 2013 20:04

Hubník, u nás teda houbák, je VÝBORNÁ věc, u nás se bez něj svátky taky neobejdou, super je i na silvestra :)( a nebo kdykoliv, kdy přebývají houby) nemáme ale zásobu hub, takže jsme dělaly z hlívy, ta sice tak nevoní, ale chuťově taky moc moc dobrý. Tady je recept: www.dify.cz/hubnik-z-hlivy-ustricne

Zdenka1

27. 1. 2011 12:54

Posílám bodík a poděkování za recept, který jsem vůbec neznala. Dovolila jsem si jej malinko upravit. Cibulku jsem orestovala a bílky jsem vyšlehala na sníh. Bylo to moc dobré:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 3. 2009 18:48

Teda, ještě že ten recept někdo připoměl, ukládám na vyzkoušení, až budou houby. Bože, hned bych si dala a máš plus, spagi:yes:

Gabča

25. 3. 2009 17:06

My děláme hubník na sladko.. tenhle sem ještě neměla ;-)

spagetka spagetka

2. 1. 2009 15:03

Terezko, naši předci holt uměli :-p;-):yes:

tejaja tejaja

2. 1. 2009 14:57

Tak dojedené, výborné:-!:-!:-!:yes::yes::yes: Nakoniec som dala aj krúpy, údené nieeee, mäsa bolo dosť cez sviatky. :-D:-D Manžel si zamlsal, on krúpy zbožňuje:-D:-D:-D Ešte raz díky za recept:yes::yes::-D:-D

spagetka spagetka

24. 12. 2008 15:57

Děkuju - jsem ráda, že chutnal. Právě na něm začnu pracovat a vedle uděiám i s uzeným - takže budou fota.No a hezký večer :yes::yes:

vybusna vybusna

24. 12. 2008 11:12

prave sa zjedol do poslednej mrte a manzel povedal, ze za tych 7 rokov nasho manzelstva, sa mi taky dobry nepodaril...a ze sa mozes vydavat;-), to je taka prupovidka na slovensku, ze az vtedy sa moze dievca vydat, ked vie dobre varit....

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hubník z čerstvých hub hubník z rohlíků houbovník ze sušených hub vánoční hubník krkonošský houbovník houbovník houbák vánoční houbovník hubník na sladko hubnik s kroupami houbák recept hubník s uzeným hubník z krup houbovník recept houbovník na sladko houbovník krkonošský krkonossky vanocni kuba houbovník z čerstvých hub recepty-hubník nejlepší recepty z hub

Suroviny: houby sušené, rohlík, krupice, mléko, česnek, pepř, kmín drcený, sůl, cibule, vejce, sádlo

TopRecepty.cz

Hubník z Jizerek a Krkonoš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRwP