Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta "Orgasmus"

Dezert má název díky kterému se možná mnozí začervenáme. Jakmile ale ochutnáme, už nebudeme chtít přestat. Nejsou třeba žádné zázračné suroviny, protože kombinace kompotovaného ananasu, pomazánkového másla a ořechů způsobí divy.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chladnutí

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

23. 5. 2009 23:54

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 189 kJ / 2 913 kcal
Bílkoviny56,26 g
Tuky24,37 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 536 mg
Sodík 346 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy611,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě dám na chvilku do lednice na ztuhnutí, lépe se pak roztírá. Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

helik23

22. 10. 2010 16:42

Výborná buchta! :-p I ten název sedí! :-D

Majka

13. 10. 2010 23:37

Verčo já to zkoušela s broskví a nepovedlo se mi to. Měla jsem to jako zdrclé. Ale s tím anasem to bylo moc dobré.:-)

Veronika

13. 10. 2010 23:31

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by tento dezert šel udělat z jahodové konzervy. Nebo jestli někdo nemáte takový podobný a jednoduchý, ale s jahodama. Děkuji a přeji mnoho vydařených a chutných moučníků. Veronika

cokoladka89 cokoladka89

8. 10. 2010 08:30

název je originální... :-D:yes: a buchtička moc dobrá... :yes::-K

O

23. 9. 2010 08:56

Buchtu jsem vyzkoušel, je vynikající, ale dát tomu takhle pitomý název...:-S

mousinek

12. 6. 2010 13:16

Ahoj určitě doporučuju všem je to moc dobré, rychlé a nenáročné na práci :-) dávám bodík :-)

smisek smisek

30. 3. 2010 18:25

Ahoj,chci poděkovat za rychlý recept,buchta se mi povedla a je vynikající.:-p

Renata

28. 3. 2010 13:28

Mariana: Ahoj mě to taky tak dělalo, kamarádka mi poradila ať si dám do trouby pekáč s vodou a už mi to nedělá:-)

Paprika Paprika

19. 3. 2010 13:30

Mariana - ono to těsto s ovocem je těžší, ale lze tomu trochu pomoci, když si oddělíš vaječné žloutky a bílky. Žloutky vyšleháš s cukrem do opravdu husté pěny (elektr. šlehačem cca 10-15 min.), pak do toho zapracuješ mouku a ostatní suroviny a nakonec opatrně vmícháš hodně tuhý sníh z bílků. Ty bublinky ze žloutkové pěny i z bílků ti to těsto pomohou nadzvednout. Pak je možná druhý problém při pečení, jak píše Lusinda. Já peču tak na 170-180°C. A nech možná buchtu o chvilku déle v troubě, až se bude odlepovat od okrajů. ;-)

Lusinda79

19. 3. 2010 12:13

To může být i troubou nebo vysokou teplotou při pečení..

mariana.

19. 3. 2010 12:09

poraďte prosím.vždy když peču buchtu s ovocem,tak se mi těsto zdrcne nebo je uvnitř nedopečené.Přitom dodržuji recept.;-(

sentinel

25. 11. 2009 21:25

ten nazev odpovida, dekuji. :-p

Hanula

2. 11. 2009 12:52

Do krému místo pudinku v prášku dávám pudink se šlehačkou třeba od OLMY je to mnohem chutnější.
Fakt povedená buchta.:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 7. 2009 22:40

Lukyna, zrovna dnes jsem dělala buchtu z kyšky a tam jde taky obojí. Prášek do pečiva, i soda. Není to zbytečné:-!:-!:-! Verčo, tobě se to moc povedlo. Máš plus ode mne.;-):yes::yes::yes:

Lukyna

27. 7. 2009 22:36

Jé je,díky za fotečku,jaksi jsem teďka neměla čas péct a tudíž ani fotit;-)Doufám,že buchta manželovi chutnala:-p

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: buchta orgazmus orgasmus recept moučník orgasmus orgazmus buchta buchta recept orgasmus orgasmus moučník dort orgasmus orgasmus moucnik orgazmus koláč orgasmus dezert orgasmus recepty orgasmus orgasmus dort recept na buchtu pečení orgasmus orgasmus-buchta dort orgazmus orgasmus pečení kuřecí buchta

Suroviny: kompot ananasový, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana zakysaná, čokoláda, ořechy

TopRecepty.cz

Buchta "Orgasmus"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/66y7