Buchta "Orgasmus"
Dezert má název díky kterému se možná mnozí začervenáme. Jakmile ale ochutnáme, už nebudeme chtít přestat. Nejsou třeba žádné zázračné suroviny, protože kombinace kompotovaného ananasu, pomazánkového másla a ořechů způsobí divy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 12 189 kJ / 2 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,26 g |
Tuky | 24,37 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 536 mg |
Sodík | 346 mg |
Sůl | 1,43 g |
Sacharidy | 611,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě dám na chvilku do lednice na ztuhnutí, lépe se pak roztírá. Je to rychlá a móóóc dobrá buchta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2010 16:42
Výborná buchta! I ten název sedí!
13. 10. 2010 23:37
Verčo já to zkoušela s broskví a nepovedlo se mi to. Měla jsem to jako zdrclé. Ale s tím anasem to bylo moc dobré.
13. 10. 2010 23:31
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by tento dezert šel udělat z jahodové konzervy. Nebo jestli někdo nemáte takový podobný a jednoduchý, ale s jahodama. Děkuji a přeji mnoho vydařených a chutných moučníků. Veronika
8. 10. 2010 08:30
název je originální... a buchtička moc dobrá...
23. 9. 2010 08:56
Buchtu jsem vyzkoušel, je vynikající, ale dát tomu takhle pitomý název...
12. 6. 2010 13:16
Ahoj určitě doporučuju všem je to moc dobré, rychlé a nenáročné na práci dávám bodík
30. 3. 2010 18:25
Ahoj,chci poděkovat za rychlý recept,buchta se mi povedla a je vynikající.
28. 3. 2010 13:28
Mariana: Ahoj mě to taky tak dělalo, kamarádka mi poradila ať si dám do trouby pekáč s vodou a už mi to nedělá
19. 3. 2010 13:30
Mariana - ono to těsto s ovocem je těžší, ale lze tomu trochu pomoci, když si oddělíš vaječné žloutky a bílky. Žloutky vyšleháš s cukrem do opravdu husté pěny (elektr. šlehačem cca 10-15 min.), pak do toho zapracuješ mouku a ostatní suroviny a nakonec opatrně vmícháš hodně tuhý sníh z bílků. Ty bublinky ze žloutkové pěny i z bílků ti to těsto pomohou nadzvednout. Pak je možná druhý problém při pečení, jak píše Lusinda. Já peču tak na 170-180°C. A nech možná buchtu o chvilku déle v troubě, až se bude odlepovat od okrajů.
19. 3. 2010 12:13
To může být i troubou nebo vysokou teplotou při pečení..
19. 3. 2010 12:09
poraďte prosím.vždy když peču buchtu s ovocem,tak se mi těsto zdrcne nebo je uvnitř nedopečené.Přitom dodržuji recept.
25. 11. 2009 21:25
ten nazev odpovida, dekuji.
2. 11. 2009 12:52
Do krému místo pudinku v prášku dávám pudink se šlehačkou třeba od OLMY je to mnohem chutnější.
Fakt povedená buchta.
Fakt povedená buchta.
27. 7. 2009 22:40
Lukyna, zrovna dnes jsem dělala buchtu z kyšky a tam jde taky obojí. Prášek do pečiva, i soda. Není to zbytečné Verčo, tobě se to moc povedlo. Máš plus ode mne.
27. 7. 2009 22:36
Jé je,díky za fotečku,jaksi jsem teďka neměla čas péct a tudíž ani fotitDoufám,že buchta manželovi chutnala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 7 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 19 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 2 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 2 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších moučníků na plechu: I začátečník může ohromit hosty lahodnou dobrotou
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Jak upéct nejlepší dukátové buchtičky a uvařit lahodný vanilkový krém. Oblíbené recepty na sladkou pochoutku našeho dětství
Další recepty
Tématické fráze: buchta orgazmus orgasmus recept moučník orgasmus orgazmus buchta buchta recept orgasmus orgasmus moučník dort orgasmus orgasmus moucnik orgazmus koláč orgasmus dezert orgasmus recepty orgasmus orgasmus dort recept na buchtu pečení orgasmus orgasmus-buchta dort orgazmus orgasmus pečení kuřecí buchta
Suroviny: kompot ananasový, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, pomazánkové máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, smetana zakysaná, čokoláda, ořechy
Buchta "Orgasmus"
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66y7
80 názorů