Dýňovo-celerová kaše

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut 4 porce Přílohy 4 názory

Suroviny

500 g na kostky nakrájené dýně Hokkaido
300 g na kostky nakrájeného celeru
150 g másla
1 palice pečeného česneku
smetana nebo mléko na zředění (100-150ml)
sůl podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme nakrájenou zeleninu, zalijeme 150 ml horké vody a mírně osolíme.
    Hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem od doby varu vaříme 8 minut (v obyčejném hrnci cca 20 minut).

  2. Mezitím dáme ohřát smetanu nebo mléko.

  3. Papiňák otevřeme, vodu slijeme, přidáme máslo, vymačkaný pečený česnek a šťouchadlem na brambory ušťoucháme.
    Podle toho, jak hustou chceme kaší mít, přiléváme postupně během šťouchání horkou tekutinu.

  4. Podle potřeby osolíme a podáváme k různě upravenému masu.
    Můžeme také podávat jako samostatný pokrm, posypaný osmaženou cibulkou a slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňovo-celerová kaše

Tématické fráze: celerová kaše dynovocelerove pyré kaše z celeru brokolicovo celerova kase dýňovo kroupové pyré dynovo celerove pyre recept dýnovo celerové pyre čočkovo celerové pyré celaerová kaše recept na celerovou kaši

Zapomněl/a jsem heslo