Babiččina kulajda
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se ztraceným vejcem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 624 kJ / 866 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,61 g |
| Tuky | 48,70 g |
| Vláknina | 21,06 g |
| Cholesterol | 582 mg |
| Sodík | 243 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 62,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme dva kastrůlky. V jednom uvaříme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list. V půli vaření přidáme i nakrájené houby.
Krok 2: V druhém kastrůlku na másle osmažíme mouku, aby vznikla jíška, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
Krok 3: Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu.
Krok 4: Vypneme, přidáme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVj5
Moje poznámka
Babiččina kulajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVj5
Nejnovější recepty
Vepřová panenka s nádivkou ze sušených švestek podle Mirka Kaliny
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 3 hodinami
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 11 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 12 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s medovo-hořčicovou omáčkou s koprem
Diesel před 12 minutami
Cuketový perník
lunav1 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
lunav1 před 1 hodinou
Dršťková polévka z jižní Moravy
alena.kyp před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 3 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 11 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 12 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 13 hodinami
Tématické fráze:
kulajda recept,
babiccina kulajda,
top recepty kulajda,
babiččina rychla kulajda,
babicina kulajda,
jak se vaří kulajda,
kulajda recepty,
babiččiny recepty kulajda,
recepty na kulajdu,
jak uvařit kulajdu,
kulajda top recepty,
top recept na kulajdu,
recepty kulajda,
kulajdarecept,
kulajda recept se žampiony jak se dělá,
recept na kulajdu,
kulajda,
jak se dělá kulajda,
kulajda babicina,
recept na babicinu kulajdu
Suroviny:
houby,
brambory,
sůl,
pepř mletý,
vývar kuřecí,
jíška,
jíška,
kopr,
ocet,
koření nové koření,
bobkový list,
smetana na vaření,
vejce,
máslo
Komentáře (14)
Ja take, ale obcas dostanu na neco chut,tak se podivam na recepty a pote varim podle sebe a podle sve chuti.
Udelal jsem pred chvili Kulajdu dle vaseho receptu, krome hub. Jinak se mi ta Kulajda nahodou povedla a dekuji za recept..., byla vyborna a jeste mam trochu na vecer.👍🍀
Preji vam krasny den.
Dovolila bych si navíc poznámku, že jíšku není potřeba nechat vychladnout, pokud ji zalijeme studenou tekutinou a pořádně rozmícháme.