Slané tyčky s rozmarýnem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 11 názorů

Suroviny

160 g syrovátky (vody)
20-30 g oleje
300 g hladké mouky
lžička soli
5-8 g čerstvého droždí
na posyp:
hrubozrnná sůl
rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.

  2. Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut odpočinout.

  3. Bulky rozválíme na delší oválné placky, přeneseme na plech a naolejovaným kolečkem na pizzu nakrájíme (viz foto, nedokrajujeme až do úplného kraje).

  4. Necháme nakynout, potřeme vodou, psypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnovými lístky a ve vyhřáté troubě upečeme (200-220°C/asi 15-20 minut).
    Podáváme třeba se sýrovým dipem, do kterého si jednotlivé ulomené tyčky namáčíme.

Poznámka

Syrovátku získávám zcezením domácího kefíru při výrobě "Lučiny", ale dá se koupit i sušená - v lékárně.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slané tyčky s rozmarýnem

Tématické fráze: slané tyčky recept recept na slané tyčky výroba slaných tyček slane tycky bez kynuti tyčinky slané z droždí nekynute syrovátka recepty slané tyčky droždí slané domácí tyčky bez kynutí levné slané tyčky recepty recepty na slané tyčky domácí slané tyčinky olej voda bez kynutí lucina tycky slane tyčky bez drozdi pekaromanie tyčky z lučiny krupavé tycinky s rozmarynem slané tyčinky s rozmarýnem

Zapomněl/a jsem heslo