Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 444 kJ / 5 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,40 g |
Tuky | 111,88 g |
Vláknina | 161,54 g |
Cholesterol | 517 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 773,38 g |
Postup přípravy
Na másle asi 15 minut restujeme zmraženou zeleninu, pak odstavíme. Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na drobno, když lehce zezlátne, přidáme nasekaný česnek. Po dvou minutách přidáme mleté maso smíchané se solí, skořicí, pepřem a koriandrem. Mícháme, dokud maso nezíská šedou barvu.
Pak přilijeme pasírovaná rajčata a deset minut povaříme Přilijeme vývar a vaříme asi 40 minut. Když máme hotovo, přidáme fazole i s nálevem a restovanou zeleninu.
Ochutíme solí, pepřem a cukrem, přidáme sekanou petrželovou nať a vypneme. Krok 2: Česneková smetana:
Smetanu smícháme s prolisovaným nebo nastrouhaným česnekem, pepřem a solí. Krok 3: Tortilly:
Rozpustíme sádlo. Mouku smícháme se solí. Přidáme do ní vodu a vlažné sádlo a rukama hněteme hladké těsto, které má mít konzistenci asi jako pevnější plastelína. Ihned je rozdělíme na 12 nebo 24 dílků (podle toho, jak chceme mít tortilly velké).
Pak z každého kousku tvoříme kuličky, které na lehce pomoučené ploše za občasného podsypávání tence vyválíme. Vkládáme jednu po druhé na sebe do čisté utěrky. Pečeme na suché pánvi z každé strany asi 30 vteřin, po upečení pokládáme do další suché utěrky.
Zveřejněno 22. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9on
Moje poznámka
Zeleninová polévka po mexicku - s mletým hovězím, fazolemi a domácími tortillami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y9on
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 2 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 5 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 5 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Tématické fráze:
mexická polévka recept,
mexická polévka s cizrnou a mletym masem,
mexická fazolová polévka,
fazolová polévka s hovězím masem,
fazole po mexicku,
pasirovana brokolicová polévka se smetanou,
polévka z červených fazolí#utm_source=search.seznam.cz
Suroviny:
maso hovězí mleté,
zelenina,
vývar masový,
pasírované rajčata,
fazole červené v rajčatovém nálevu,
fazole bílé,
česnek,
cibule,
nať petrželová,
skořice mletá,
koriandr,
cukr třtinový,
olej,
pepř,
sůl,
smetana kysaná,
česnek,
sůl,
mouka hladká,
voda,
sůl,
sádlo
Komentáře (2)