Grumbírová polévka s hřibama
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme. K nim pak přidáme grumbíre, tedy brambory, a koření. No a polévka je hotová.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 342 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,31 g |
| Tuky | 71,65 g |
| Vláknina | 47,35 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 168,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Moje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 21 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 32 minutami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 42 minutami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 1 hodinou
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 2 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 8 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 12 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 13 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 13 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 14 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka s hříbama,
bramborová polevka s hribama,
polévka ze sekyrky,
nejlepší pórková polévka s hribama,
zeleninová polévka s hřibama,
fazolova polevka s hribama,
chorvatsko polívka s uzeným a kroupami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
brambory,
jáhly,
houby sušené,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté
Komentáře (38)
Prosím, proplachovalas jáhly, jak tu někdo psal, že by se před vařením mělo
anina: nevím, jestli je přímo tento recept z Jalubí, ale ano, v knihách (vyšly dva díly) je i pár receptů, které jsou k Jalubí řazeny.
bystrouska: jáhly jsem vařila prvně a také jsem měla v povědomí, že by se měly spařit. V receptu o tom ale nic nepsali a polévka určitě nebyla hořká