Grumbírová polévka s hřibama
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme. K nim pak přidáme grumbíre, tedy brambory, a koření. No a polévka je hotová.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 342 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,31 g |
| Tuky | 71,65 g |
| Vláknina | 47,35 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 168,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Moje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 14 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 21 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 7 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 7 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 9 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 9 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 10 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 10 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 10 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 10 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka s hříbama,
bramborová polevka s hribama,
polévka ze sekyrky,
nejlepší pórková polévka s hribama,
zeleninová polévka s hřibama,
fazolova polevka s hribama,
chorvatsko polívka s uzeným a kroupami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
brambory,
jáhly,
houby sušené,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté
Komentáře (38)
Prosím, proplachovalas jáhly, jak tu někdo psal, že by se před vařením mělo
anina: nevím, jestli je přímo tento recept z Jalubí, ale ano, v knihách (vyšly dva díly) je i pár receptů, které jsou k Jalubí řazeny.
bystrouska: jáhly jsem vařila prvně a také jsem měla v povědomí, že by se měly spařit. V receptu o tom ale nic nepsali a polévka určitě nebyla hořká