Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem

Ivace64 Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 1 názor

Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
32

Suroviny

480 g mouky (240 g hladké mouky a 240 g polohrubé mouky)
1 prášek do pečiva
špetka soli
1/2 sáčku mandlového a 1/2 sáčku vanilkového pudingu
1 lžička rumu
200 g válečku kokosového bílého suku
250 g měkkého tvarohu
2 vejce
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru (nebo jen stevie, kdo je diabetik)
špetka soli
50 g sekaných mandlí
80 g kandovaných višní a pomeranče (kandované ovoce nám nahradí cukr)
40 g rozinek
120 g másla
kůra z jednoho citronu
máslo na potření štoly
+
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oba cukry vyšleháme s vejci, měkkým tvarohem, rumem a změklým máslem. Mouku smícháme s pudingovými prášky, s práškem do pečiva a špetkou soli.

  2. Postupně přidáváme k vaječné, vyšlehané směsi i promíchanou mouku. Zapracujeme do těsta rozinky, kandované višně a kandovaný pomeranč.

  3. Vyválíme obdélníkový plát. Podél jedné strany obdélníkového plátu položíme váleček kokosového suku. Nejprve přes něj přehneme kratší a pak delší stranu těsta.. Hřbetem ruky uděláme do těsta mělkou rýhu.

  4. Štolu přendáme na plech, překryjeme alobalem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 -170 stupňů po dobu cca 30 minut. Po sejmutí alobalu, pečeme štolu dál, už jen dorůžova (cca 25 - 30 minut).

  5. Po vyjmutí z trouby štolu potřeme máslem a hustě pocukrujeme.

Poznámka

Kynutou štolu jsem udělala podle Cathleen, kam jsem přidala i fotky.

http://www.toprecepty.cz/recept/16561-vanocni-stol...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letošní tvarohová štola s mandlovým a vanilkovým pudingem, plněná kokosovým sukem

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Je krasna a zlutounka,mnam:-K:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo