Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší pudinkáče

Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

100 min (85 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

5. 1. 2017 18:43

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 129 kJ / 6 245 kcal
Bílkoviny95,78 g
Tuky390,14 g
Vláknina14,80 g
Cholesterol 1,16 g
Sodík 856 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy580,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...

Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.

Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana41

15. 1. 2017 07:44

Nejdříve mě zarazila délka receptu, ale po přečtení jsem zjistila, že jde o kynuté těsto naplněmé pudinkem, ale popsané krok za krokem, , což může mnohým začínájícím kuchařkám pomoc, já už peču a vařím 30 let tak to snad zvládnu :yes: dnes budu péct, ale už teď dávám bodík:-K

tejaja tejaja

14. 1. 2017 09:26

Coleta: Poprosím o tykanie...:-K Ak použiješ na krém, tak hustý Zlatý klas, teda 1 sáčok (40 g) na 0,5 l mlieka.;-) Len to potom všľahávať po troške a dôkladne. ;-)

Coleta

14. 1. 2017 09:22

tejaja: Terezko, děkuji za odpověď. Na Vás jsem myslela, vím, že jste někde psala, že ho používáte. Myslíte, že by stačil tedy jeden?
Zkoušela jsem ho do šodó k buchtičkám a byl výborný.

tejaja tejaja

14. 1. 2017 09:19

Coleta: Zlatý klas je do múčnikov oveľa lepší ako puding. U nás (mysdlím všeobecne) sa používa práve on, nie puding. Zlatý klas môžeš uvariť v 3 hustotách, podľa toho, na aký účel ho chceš použiť. Máš to napísané na obale. Do múčnikov používam zásadne najvyššiu hustotu, on je síce po uvarení pevný, ale keď ho všľaháš do krému, tak je akurát. Krém drží nádherne, netečie, ak ho nastriekaš, drží tvar. Dovolím si povedať, že puding sa mu nevyrovná. Neboj sa ho vyskúšať. ako vravím, Zlatý klas používala už moja babička, je super aj chuť má inú ako puding. ;-)
Ak by si chcela robiť tento recept, tak na tých 3/4 l mlieka daj 1,5 vrecka Zlatého klasu, neviem, aké balenie máš, lebo je aj veľké, tak daj 60 g Zlatého klasu.;-)

Coleta

14. 1. 2017 09:09

Nemáte, prosím, zkušenost se zlatým klasem místo pudinku? Zlatý klas mi přijde chutnější, ale je moc hutný, kolik tedy balení zlatého klasu místo 3 pudinků?

Jarka Ax Jarka Ax

13. 1. 2017 23:57

Irrena:
Díky, tu pekárnu příště taky určitě vyzkouším. :yes: :-)

Irrena Irrena

13. 1. 2017 10:55

Právě se mi pečou, s těstem se výborně pracuje, nelepí, zadělávala jsem v pekárně;-):yes: Mám 15 ks, ale jsou obrovské, příště udělám menší.

Jarka Ax Jarka Ax

9. 1. 2017 00:15

Fikina:
Tak to je skvělý, příště taky vyzkouším. :yes::-) Díky! :yes:

Fikina

7. 1. 2017 23:27

Jarka Ax: Nemáte zač,však už jsem je dělala hodněkrát a vy je máte taky moc hezký.Každýmu chutnaj a kamarádka nerada peče kynutá těsta,ale pudinkáče jsou vyjímkou.Až je budu dělat,tak to udělám s vanilkou podle Vás.Určitě to bude dobrý.Jó a těsto jsem dělala v pekárně(mámEtu Siestu) i v robotu.Obojí je super.

Jarka Ax Jarka Ax

6. 1. 2017 18:25

Fikina:
To vanilkové aroma právě dělá divy, už ten krém do nich jinak nedělám. :yes:
Díky za přidání fotky, máte je moc hezké. :-K :yes:

Fikina

6. 1. 2017 15:41

Taky jsem je už dělala.Tento recept tady koluje déle(jen do krému tady jsou přidány 2 ingredience).Mohu potvrdit jsou výborné.Kdo ochutnal,chtěl recept.Pokud se to povede přidám foto.:yes::-K
Povedlo se foto přidáno.

Jarka Ax Jarka Ax

5. 1. 2017 20:40

zdenka.s:
Děkuju. :-K Myslím, že těsto z pekárny by bylo skvěle vypracované. A víte, že to příště taky vyzkouším? Takže díky za inspiraci. :yes::yes: Pokud to vyzkoušíte první, budu ráda, když dáte vědět. :-8

zdenka.s

5. 1. 2017 20:31

Jarka Ax: díky za vyfocení pudinku a aroma, člověk ví po čem v prodejně sáhnout.
Pudinkáče určitě zkusím,jestlipak by šlo těsto zadělat v pekárně?Ty Vaše jsou luxusní :yes::yes:

Jarka Ax Jarka Ax

5. 1. 2017 18:57

yanull:
Taky děkuju :-K a jo, můžu potvrdit, že vydrží do druhého dne bez újmy. :yes: Pekla jsem je taky kamarádce k narozeninám a vydržely v perfektním stavu. :-) Jen byly druhý den potřeba znovu pocukrovat.

Jarka Ax Jarka Ax

5. 1. 2017 18:54

nanny:
Děkuji. :-K A opravdu zaručuju, že jsou výborné. :yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pudinkace pudinkace recept recept na pudinkace pudinkáče recept videorecept pudinkáče recepty recepty pudinkáče recept pudinkace pudingače kynuté pudinkáče pudikače těsto na pudinkáče pudinkáče z listového těsta pudynkače pudynkače pudinkáč top recepty pudinkáče nejlepší recepty domaci pudinkace pudinkáče z domácí pekárny podinkáče

Suroviny: mléko, droždí, cukr, mouka hladká, sůl, žloutek, olej, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, vanilkové aroma, máslo, vejce, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Nejlepší pudinkáče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8rOW