Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí vepřové hamburgery

Nejčastěji se hamburgery připravují z mletého hovězího masa. V tomto receptu je však použito maso vepřové. Na složení celého hamburgeru to však zásadně nemá vliv. Bulka, maso, plátek sýra, omáčka a zelenina. To je prostě základ.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lulu235 lulu235

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 538 kJ /
607 kcal
Bílkoviny100,04 g
Tuky21,12 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy3,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nakrájíme zeleninu a rozřízneme podélně bulky. Krok 2: Mleté maso smícháme se solí a pepřem, rukou dobře prohněteme a vytváříme placky vysoké max 2 cm a velké v průměru 15 cm (musí být větší než houska, protože při pečení se nám dost zmenší). Krok 3: Rozpálíme trochu oleje na pánvi (nejlépe grilovací) a ukládáme maso. Pečeme asi 2 minuty, pak obrátíme a na opečenou stranu vložíme plátek sýra. Když je maso opečené, vyjmeme z pánve a položíme je na talíř. Krok 4: Spodní stranu bulky pomažeme kečupem a tatarkou, vrchní stranu sladkou chilli omáčkou. Na kečup vložíme list hlávkového salátu, plátek masa se sýrem, rajčata a kolečka okurky. Nakonec přikryjeme dalším listem hlávkového salátu a přiložíme vrchní část bulky.

Zveřejněno 23. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřové hamburgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xW5B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí vepřové hamburgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xW5B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Vždycky, když vidím hambáč si říkám, jak bych na něj otevřel pusu, asi bych si ji natrhnul :-D

drakoska: Máš naprostou pravdu, znám jediný způsob jak hamburgery jíst, vidličkou a nožem.
Ovšem přál bych ti vidět řidiče na amerických truck stopech, když jsem si na hamburgra vzal příbor. Jak snad známo, Američani příborem jíst neumí, nůž do pravé ruky, vidličkou přidržet, uříznout sousto, vidličku do pravé, napíchnout a šup do pusy.
K receptu samotnému asi toto. Placku masa udělat tenčí uprostřed, jak se smrskne, střed se vyboulí. A když je uprostřed na začátku tenčí, je nakonec krásně stejně silná.:-p

Drobek: :-D:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
hamburger z mletého vepřového masa, vepřový hamburger, domácí hamburger z vepřového masa, hamburger z veproveho masa, veprove hamburger, příprava masa na hamburger, recept vepřový hamburger, veprove hamburgry, vepřové hamburgery, vepřový hamburgr, jak udělat mleté maso na hamburger, příprava hamburgeru, hamburgr z veproveho masa, hamburger z vepřového, jak udělat mleté maso na hamburgry, vepřový hamburger recept, maso na hamburger, příprava masa na hamburgery, domácí veprovy hamburger, příprava hamburgrů

Suroviny:
bulka, maso vepřové mleté, salát hlávkový, rajče, okurka čerstvá, sýr, kečup sladký, tatarská omáčka, omáčka chilli sladká, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu