Tomatová polévka studená

radiator Kuchařka: radiator

Polévky 1 názor

Suroviny

750 g rajčat (rajčata kostičky v konzervě)
2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového oleje
1 badyán
1/4 čajové lžičky kardamomu mletého
1 PL medu
300 ml zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
50 ml pomerančový džus
voda
1 čajová lžička koriandru mletého
pepř mletý
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme nakrájená rajčata, badyán, kardamon, koriandr, med a vše pár minut restujeme-až rajčata pustí šťávu.

  2. Badyán vyndáme a základ na polévku tyčovým mixerem rozmixujeme.

  3. Přidáme zeleninový vývar, pomerančový džus, propasírovaný česnek, pepř, příp.sůl (pozor, vývar je již slaný) a ještě asi 5 minut povaříme.

  4. Hrnec odstavíme ze sporáku a dáme ho do dřezu se studenou vodou, aby se polévka trochu ochladila.

  5. Pak dáme polévku případně ještě dochladit do lednice.

  6. Polévku při servírování ozdobíme zakysanou smetanou a lístkem koriandru.

  7. * polévka by měla být spíše krémová, takže vodu přidat podle potřeby

Poznámka

V těchto obzvláště horkých dnech, kdy mnohým z vás na zahradě rychlým tempem dozrávají rajčata, přijde možná k chuti tato studená tomatová polévka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Tomatová polévka studená

  • maris maris

    Mně sice na zahradě rajčata nedozrávají, ale polévka se mi líbí - i fotky:-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rajčata nedozrávají tomatová kremova polévka tomatová polévka z pečených rajčat rajčatová polévka studená studená tomtova polévka studena rajcatova polevka tomatova polevka kremova polevky za studena studená polévka s kukuřicí tomatová polévka se smetanou tomatová polevka základ tomatová polévka a bazalkou a zakysanou smetanou krémová tomatová poévka

Zapomněl/a jsem heslo