Kuře à la posvícenská husa s jablky

taddy1 Kuchařka: taddy1

Doba přípravy: 90 minut Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

1 větší kuře
4 kyselejší jablka
0,5 l černého piva
sůl
kmín
2 tenké plátky špeku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře naplníme čtvrtkami jablek i se slupkou, pouze zbavených jádřinců, podlijeme 1 dl vody a dáme pod pokličkou do trouby péct cca na 180 stupňů.

  2. Po dvaceti minutách pečení kuře vyndáme (mělo by být nafouklé) a podlijeme černým pivem. Vrátíme do trouby a pečeme zakryté dále, cca 40 minut.

  3. Sundáme pokličku, teplotu trouby zvýšíme na 200 stupňů a dopékáme kuře do zlaté barvy za občasného přelévání šťávou.

  4. Upečené kuře vyjmeme a naporcujeme. Jablka propasírujeme přes cedník do šťávy. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Poznámka

Velké kuře má dostatek vlastního sádla, které se vypeče. Proto kromě plátků slaniny k prsíčkům žádný tuk není třeba přidávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře à la posvícenská husa s jablky

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Dělám občas podobně, je to moc dobré! ;-)<3:yes: Všem, kdo ještě nevyzkoušel vřele doporučuji!;-):-K<3

    Odpovědět