

Lívanečky se zelím a slaninou
Suroviny 6 porcí
- 300 g kysaného zelí
- 12 vrchovatých lžic hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 200 g kysané smetany
- 3 vejce
- 100 g dobrého špeku
- 100 g anglické slaniny (zde tzv. Snídaňová)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.
V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do směsi přidáme zelí, špek a slaninu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.
Na lívanečník, který jsme vymazali olejem, vkládáme jednu lžíci směsi (díky sodě nabydou) a smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé i studené.
Poznámka od kuchařky
Lívanečky lze péct i na pečicím papíru v troubě. Dobře chutnají samotné, jako příloha například k samuraji, nebo k polévkám.
Další mé recepty najdete třeba tady: http://daniela.pise.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lívanečky se zelím a slaninou
-
-
Pěkné
-
Bezvadné! Hned zítra si koupím to, co mi na ně dnes doma chybí
-
kustka: Děkuji, to mě moc těší.
-
Mňam-samé dobré věci,ktreté milujeme celá rodina-ukládám a dávám bodík
-
cecilka: Já také děkuji, těším se na reakce hostů, případně i fotku.
-
danielle72: Vďaka za inšpiráciu, urobím pol na pol. Pre mňa so slaninkou
a pre vegetariánov s údeným tofu. Som zvedavá, ktorá verzia bude lepšia.
-
cecilka: Asi to nutné není, ale já se doma zbavovala zbytků v lednici. Pokud jsou vegetariáni, zkusila bych místo slaniny uzeného šmakouna nebo uzené tofu.
-
Recept sa mi veľmi páči, no mám otázku. Budú lievančeky dobré aj bez slaniny? Mám totiž na krku aj zopár zarytých vegetariánov
. Ďakujem za odpoveď