Fofrovanec z Vysocka

cathleen Kuchařka:

Bramborová jídla 5 názorů

532

Suroviny

8 brambor
1 vejce
hladká mouka
špetka drceného kmínu
sůl
majoránka
mletý pepř
1-2 stroužky česneku
sádlo na vymazání kastrolu
kousek špeku nebo uzeného bůčku
1-2 cibule
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na drobně pokrájeném špeku (uzeném boku) osmažíme krájenou cibuli a necháme prochladnout.

  2. Ze všech ostatních surovin uděláme těsto jako na klasický bramborák a vmícháme do něj obsah pánvičky.

  3. Kovový kastrol vymažeme sádlem, urovnáme do něj bramborovou hmotu a upečeme v horké troubě dočervena.
    Hotové ještě horké nakrájíme a podáváme s kyselou okurkou nebo kysaným zelím.

Poznámka

Z knihy Krkonošská kuchařka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fofrovanec z Vysocka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo