Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

25 g žitného pravidelně krmeného kvásku
100 g (ml) vlažné vody
100 g pšeničné chlebové mouky
Dále je třeba:
100 g podmáslí
80 g vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
30 g másla
30 g sádla
2 lžíce mletého lněného semínka
400 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Míchala jsem robotem, je možno na umíchání použít i pekárnu, program bez předehřevu.

  2. Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3 hod.), pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  3. Necháme je vykynout přímo v bagetovém plechu nebo na plechu s pečícím papírem – fólií (1-1,5 hod.) a upečeme ve vyhřáté troubě (250°C/5 min, pak 220°C/15 min).

Poznámka

Recept ze stránek http://www.pekarnomanie.cz

Bagety jsou moc dobré, nadýchané, a přesto žádná „vata“. Stejné vlastnosti mají i druhý den.

Semínko melu elektrickým tříštivým kávomlýnkem, který jsem si koupila jen pro tento účel.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

Tématické fráze: domácí kvásková bageta recept kváskové rohlíky kvaskove rohlíky od cathlen recept na nadýchanou bagetu domaci kvaskova bageta kváskove bagetky kváskové domácí rohlíky nadychane bagety pšeničné kváskové dalamánky domaci kvaskové bagety recept kvásková bagetka recept kvásková máma recepty domácí kvaskove bagety nadychane kvaskove bulky nadychane kbaskove rohliky bageta se seminky recepty recept na kváskovou bagetu kvaskova bageta z pekarny kvaskove bagety s pekarny zitne kvaskove korenove bagety