Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 741 kJ / 1 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,56 g |
Tuky | 41,86 g |
Vláknina | 12,16 g |
Cholesterol | 410 mg |
Sodík | 629 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 19,91 g |
Postup přípravy
Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití. Krok 2: Cuketu zbavenou slupky a semínek nakrájíme na kostičky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce. Krok 3: Drobně nakrájenou cibuli a česnek dáme zesklovatět do pánve s rozehřátým olejem . Po dvou minutách přidáme maso a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Obsah pánve přendáme do pomalého hrnce, pánev vypláchneme vývarem a nalijeme na maso. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme II. stupeň a vaříme 4 hodiny. Krok 5: Po této době maso vyndáme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Do šťávy přidáme máslo a na jemných slzičkách nastrouhané okurky. Hustotu šťávy si přizpůsobíme podle svých zvyklostí případným dolitím vývaru. Krok 6: Maso dáme do šťávy a hrnec necháme pracovat ještě 15 minut.
Naporcované maso se šťávou podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 2. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxKK
Moje poznámka
Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kxKK
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
PetuleLevandulka před 9 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petranela před 9 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 10 hodinami
Plněná vepřová svíčková
Pavel2001 před 11 hodinami
Kuřecí kari po belizsku
Antonausprag před 11 hodinami
Sváteční koláčky
Koffi před 12 hodinami
Bábovka s větrníkovou příchutí
pajuska1511 před 12 hodinami
Bůčková tlačenka asi jinak
Vladatlaca před 13 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Napalsko před 13 hodinami
Krkovička pro vítanou návštěvu
Naja2801 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí kližka recepty,
klizka v pomalém hrnci,
pomalý hrnec klizka,
hovězí v pomalém hrnci recepty,
hovězí kližka v pomalém hrnci,
znojemská hovězí v pomalém hrnici,
hovezi kliska v pomalém hrnci,
jelení kližka,
kližka pomalý hrnec,
recepty v pomalém hrnci,
hovězí klizka jak s ní pracovat,
recepty z hovězí kližky,
hovězí kližka v pomalém v hrnci,
cuketa a pomalý pomalý hrnec,
cuketa v pomalém hrnci,
znojemská pečeně v pomalém hrnci,
hovězí kližka pomalý hrnec,
pomalení
Suroviny:
kližka hovězí,
cuketa,
vývar hovězí,
okurka čerstvá,
cibule,
česnek,
olej,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
vývar
Komentáře (4)
Angel 666: Ano,tam místo vývaru přidávám okurkový lák