Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí na způsob soljanky

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

25 min (25 min tepelná úprava)

27. 9. 2018 23:06

Suroviny

Porce: 2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie300 kJ / 72 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky2,60 g
Vláknina1,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

4. 12. 2021 06:27

casino: hospodyně: Souhlasím, hospodyně vybrala naprosto výstižné přísloví. Hodilo by se ještě jedno: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Pan Tonja ve snaze nachytat někoho na švestkách, nachytal jen sám sebe. Z těch tisíců vět, které byly na toreceptech napsány, si vybral jednu jedinou, vyslovenou před léty (23. 11. 2018, 8:10), ale bohužel nepochopil její smysl, :-O a tak vlastně stvořil pomluvu. Čeština je jazyk malebný a dají se v ní vyjádřit nejrůznější nuance! Zřetel je ovšem vždycky třeba brát na kontext - věta vyslovená v dlouhé diskusi může mít zcela jiný význam, pokud ji někdo z tohoto kontextu vytrhne. Já bych se tím netrápila, každý přece ví, kde leží Karviná nebo Orlová, a že taky v českých zemích máme města...... :-D

casino casino

3. 12. 2021 23:23

Tonja:
Vítejte v klubu :-) taky se rád vykecávám...:-8
Dovolím si vás citovat:
"Pokud jste se ale rozhodly zatěžovat Topky zbytečnými poznámkami..."
No, hospodyně: to níže vystihla perfektně, že :yes::yes::yes:

hospodyne

3. 12. 2021 16:46

:-KTonja: proč se mi při četbě Vašich příspěvků vybavuje : " vidí třísku v oku bližního svého, ale břevno / příp. trám/ ve svém ne ?"

Tonja

3. 12. 2021 14:56

Já nejsem profesionální ani příliš zdatný kuchař a zde na Topkách nacházím často zajímavé a inspirativní recepty. Mezi zkušenými kuchařkami se najde několik, kterých si vážím a jejich recepty často zkouším. Ale i mezi těmi zkušenými se najdou takové, které si pletou bulgur s kuskusem, kmín s kmínem římským (cumin) a zelí pekingské nazývají zelím čínským, přestože čínské zelí je něco jiného. Občas použijí v "cizokrajných" jídlech ingredience, které se v dané oblasti vůbec nepoužívají (např. olivový olej v asijské kuchyni a už vůbec ne do woku). Někdy také některá jídla nazývají podle národních kuchyní jen podle jejich zdání (thajská, mexická ...) apod.

Občas jsem na tyto nesrovnalosti upozornil, ale byl jsem několikrát "uzemněn", že recepty jsou jen inspirativní, vaření je činnost kreativní a každý si může jídlo zpracovat jak chce a teď zdůrazním - že si ho každý může nazvat jak chce. Pokud se tedy někomu z vás název nelíbí (a já ho také považuji za nešťastný), tak to stačí napsat jednou a není nutné to meldovat čtyřikrát či pětkrát. Vyjádření jiného názoru je diskuse, neustálé opakování téhož je diktát!

Dodnes jsem vždy u receptu četl i diskuzní příspěvky, protože v nich občas (zdůrazňuji, že pouze občas) byly inspirativní poznámky a užitečné rady. Pokud jste se ale rozhodly zatěžovat Topky zbytečnými poznámkami a dokonce hádkami, odradí to asi další kuchtíky tento zdroj používat.

A ještě jedna poznámka: Když už, milá Dajdo, tak vehementně trváš na tom, že vše musí být pojmenováno přesně, neměla bys tvrdit, že Karviná a Orlová jsou v Čechách. Obě tato města jsou ve Slezsku nebo jinak v Česku, nikoliv v Čechách.

hosta hosta

26. 11. 2018 19:16

Jana Dorazinová-Remková: No tak dobrá - beru zpět svůj komentář z 17:06:57, omlouvám se, zmýlila jsem se :-D

magdalenka magdalenka

26. 11. 2018 19:09

Veronika.Hrozna: taxonómiu čoho???

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 11. 2018 19:06

Jana Dorazinová-Remková: Když někdo studuje taxonomii, místo receptu, tak se tiše divím.

casino casino

26. 11. 2018 18:54

Wikki:
Od Erasma Rotterdamského znám toliko jedno jeho dílo, ale nad vámi by mu srdce zaplesalo, že ;-)
No a nad JR by ronil krokodýlí slzy... ;-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2018 18:44

Wikki: Díky. Vím, že ty jako jediná jsi použila palec v můj prospěch :-K

Wikki

26. 11. 2018 18:35

Jana Dorazinová-Remková: Mrzí mě, že Tě zlomily ty uhádané....a že jsi změnila název. Zdravý rozum a logika nezvítězily, ale moudřejší ustoupil.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2018 18:30

hosta: Ne zdravý rozum a logika. Už jsem si řekla, že vám nedám důvod k tomu, abyste se do mne strefovali. Mám toho dost. Tak jste zas jednou vyhráli a teď se zas můžete pustit do někoho jiného. Chudáci uživatelé, kterým zde vládnete.

hosta hosta

26. 11. 2018 18:06

Jana Dorazinová-Remková: proč dolů? naopak - když zvítězí zdravý rozum a logika, tak to kvituji s povděkem :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 11. 2018 17:48

hosta: Doufám, že už budete všechny spokojené. Název jsem upravila. Nemám chuť zas dalších několik dní číst ty vaše výplody. A....huráááááá palce dolů!

hosta hosta

26. 11. 2018 17:01

Martick@: Nevšimla jsem si, že by tu moderátorky plivaly jedy, jen zcela logicky velmi stručně souhlasí s tím, že tohle hezké jídlo by se mělo spíše - když už - jmenovat třeba "dušené hovězí na způsob soljanky". Protože tento návrh na úpravu názvu, vycházející z neoddiskutovatelných faktů, však narazil na neochotu autorky, ať se klidně to jídlo jmenuje jak chce. Ta debata případné zájemce o použití receptu snad trošku dovzdělá, proto tu stále zůstává. Kdyby Clumpi po dvou měsících klidu kolem toho zas nerozviřoval vášně, zapadlo to dávno do propadliště času. Možná bys měla (nebo spíše měl) své hodnocení "dam" směřovat tam, kde se opravdu občas bohužel odehrává. Občas se tu odehrává i to, že někdo potřebuje ty zmiňované jedy plivnout a vytvoří si kvůli tomu druhou, anonymní identitu. Ale Velký bratr vše vidí:-D;-)

Dajda Dajda

26. 11. 2018 15:09

Martick@:
1. Upozornit někoho, že dělá chybu, snad neznamená plivat jed. Na tom není nic špatného ani hysterického. Mně spíš přijde zvláštní setrvávat tak tvrdošíjně v omylu.
2. S tím pochlebováním s Vámi souhlasím. Janičky, Květušky, Marušky a jak se všechny ty "dámy" jmenují, v něm přímo excelují.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovezi maso recepty recepty z hovězího masa dušené hovězí maso recept hovězí maso recept recept na hovezi maso recepty na hovězí maso dušené hovězí maso dušené hovězí recepty hovězí maso recept hovězí maso dušené hovězí recept recept na dušené hovězí maso solijanka z rostene recept z hovězího masa top recepty recepty s hovězím masem dušené hovězí recepty hovezi dušene hovězí maso dušené hovezi.krk recepty s obrázky

Suroviny: paprika sušená sladká, protlak rajčatový, víno červené suché, vývar, okurky sterilované, olej, pepř

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na způsob soljanky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x49P