Bramborové langoše s cibulí

Suroviny

250 ml mléka
200 g vařených brambor
350 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 vejce
1 menší cibule
1 stroužek česneku
15 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli nastrouháme, česnek utřeme a spolu s ostatními surovinami umícháme v polotuhé těsto, které necháme asi hodinu kynout.

  2. Lžící smočenou v oleji nabíráme těsto, které vložíme na pánev do rozpáleného oleje, lehce upravíme na placičku a smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Podáváme jen tak, samotné nebo potřené tatarkou a sypané sýrem.

Poznámka od kuchařky

Langoše jsou svrchu křupavé, uvnitř žluťounké, krásně měkké. Lehce voní smaženou cibulkou a česnekem.

Komentáře k receptu Bramborové langoše s cibulí

Tématické fráze: langoše z vařených brambor bramborový langoš s cibulkou jidla bez masa a vajec langose z bramborove kase langoše z uvařených brambor langoše z bramborového těsta lángoš s cibuľkou langose s cibulkou mini langoše z jogurtového těsta sypané sýrem jak se dělá smažený bramboračka s cibule a s česnekem nejlepší langoše s vařené brambory