Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Turecký vajíčkový salát

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 8. 2017 20:23

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jemmy

31. 8. 2017 19:06

V Turecku a Azii se velmi pouziva rimsky kmin.V Turecku je vseobecne zname ,ze ve vetsim mnozstvi,pusobi rimsky kmin jako droga.Zeny v haremech jej pouzivaly misto tabaku:-K:-K

Karolina09 Karolina09

31. 8. 2017 16:36

bofinka: Asi kuchař od kuchaře a každý vám klade na srdce, že jen ten jeho je ten pravý. Sama neustále zkouším, obměňuji a sbírám informace. Proto jsem ho umístila, že je jiný. Mám jednoho strávníka, který ho pravidelně vyžaduje, ovšem za podmínky, že tam nebude cibule, nesnáší syrovou cibuli. :-O
Salát kisir podle názvu neznám, neznám vlastně spoustu pokrmů podle originálního názvu. Co v něm je?

bofinka

31. 8. 2017 16:25

Karolina09: Ja tez nikde v orinalnich tureckych receptech na tento salat nevidim koreni Kimyon = Rimsky kmin a to jsem jich prohledla asi tucet.
V Turecku jsem zila skoro rok, je to uz dost davno, nepamatuji si na tento salat, ale strasne me chutna salat Kisir, uzasny.
Kimyon je v Turecku pouzivany opravdu hlavne k priprave masa, ma vyraznou chut a tudiz prekryje dobre "vuni" skopoveho masa, ktere tvori zaklad jejich "masove" stravy. Davaji ho tez do polevek (vseho druhu) a omacek, asi tak moje zkusenost.

Ivana64

31. 8. 2017 16:13

Karolina09: :-D Cumin miluji a dávám ho hojně všude, kam patří. Ale na vepřové bych ho taky nedala. ;-)

Karolina09 Karolina09

31. 8. 2017 15:28

cathleen: Turci a nejen ti ho dávají do všeho možného, mas především a je součástí všelijakých kořenících směsí. Jediné kam ho rozhodně nedávají, je vepřové:-p

cathleen cathleen (moderátorka)

31. 8. 2017 14:56

Frantiska: ano, o něm vím,:-) ale já jsem tu sdílela linky na originál turecké vaječné saláty (dva z mnoha) a tam římský kmín není.
Myslím, že ho v Turecku používali spíš do masa, hlavně skopového.

Frantiska Frantiska

31. 8. 2017 14:43

cathleen: Andrejka ma taky v receptu římský kmín :) https://www.toprecepty.cz/recept/33283-turecky-vaj...

cathleen cathleen (moderátorka)

31. 8. 2017 13:08

Karolina09: někdo se snaží psát ohleduplněji, jiný to třeba neumí. Pořád je to diskuze.;-) Mně to jako vysvětlení stačí, kdo chce, římský kmín vynechá, i kdyby tam stokrát patřil. A navíc se dozví pod receptem něco zajímavého.

Karolina09 Karolina09

31. 8. 2017 12:46

cathleen: Dobrý den, recept jsem dostala od jedné dámy, která pobývala pracovně asi 2 roky v Side, zdroj je přímo z Turecka. Proto jsem nabídla, že klidně předám kontakt na tureckého kuchaře. Tedy zdroj není virtuální ale osobní. Nevidím důvod, zde umísťovat recepty, které jsou totožné s jinými dohledatelnými na internetu. Ty, které jsem doposud umístila, jsou samozřejmě "okopírované". Získala jsem je buď osobně nebo mí známí na cestách od místních. Byla jste třeba v Číně? Tam je kuchyně diametrálně odlišná od "naší číny". Pro Vaši informaci, přijde mi to úsměvné, ale neznalost neomlouvá. Vím, že tyto stránky nejsou pro profesionální kuchaře ani pro lingvisty. Navíc pod pojmem "diskuze" si představuji něco jiného.

cathleen cathleen (moderátorka)

31. 8. 2017 12:25

Karolina09: myslím, že rozdíly mezi těmito kmíny tu zná téměř každý, spíš šlo asi o to, že do tohoto tureckého salátu nepatří žádný kmín. Pokud koukneš na nějaké recepty, namátkou http://www.nefisyemektarifleri.com/yumurta-piyazi-... nebo http://www.nefisyemektarifleri.com/yumurta-piyazi-... a mnoho dalších ;-)

Odkud jsi čerpala? Kdes tenhle recept viděla? Nebo sje to tvoje verze? Není třeba se rozčilovat, tyhle diskuze přece k receptům patří :-K

Karolina09 Karolina09

31. 8. 2017 12:13

Dovolte mi krátký výklad ohledně "kmínů". V receptu uvedený kmín římský (cuminum cyminum) čili šebrej kmínovitý se používá v Indii, severní Africe, na Středním východě, v Mexiku a Americe. Bývá často lingvisticky zaměňován s kmínem. Kmín (carum carvi) je z čeledi miříkovitých rostlin, stejně jako petržel , označován bývá jako kmín kořenný (evropský). Kmín je původní v Asii a severní a střední Evropě. Zdroj Chuť a vůně koření - Jill Normanová.

Ivana64

31. 8. 2017 08:59

Do tohoto salátu římský kmín patří. Naopak Turci a vůbec všechny východní kuchyně neznají náš evropský kmín.

Karolina09 Karolina09

30. 8. 2017 21:26

Jirina: Vážená paní Jiřino, máte-li zájem, dám Vám telefonní číslo na zdroj, pro dorozumění by bylo dobré vědět, jaký jazyk ovládáte, podle toho bych zvolila osobu. Umíte-li turecky, pak je to bez problémů. Pokud si myslíte, že jsem si recept vymyslela, budiž. Zato Vy máte fantazii bezbřehou a Vaše touha se vyjadřovat je také obdivuhodná. :-D

Jirina

30. 8. 2017 18:08

Velice pochybuji, ze by Turkove dali do tohoto vajickoveho salatu kmin a to jeste ke vsemu Rimsky cely.......strasne, vubec to doromady nejde a kmin tam urcite nepatri, to si musela kucharka jednodusse vymyslet....:no:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: turecký salát turecké názvy koření koření kimyon vajickovy salat s mexico turecke kořeni kimyon recepty jarni vajickovy salat originální vajíčkovy salátu vejce turecky salat turecký salát recept tureck vaječný salát recept turecký vajíčkový salát recept original vajickovy salat turecky vajickovy talíř recept vaječný salát originál recepty vajíčkový salát puvodni recept na vajickovy salat vaj. salat s olivami turecký fazolový salát turecký vajíčkový salát

Suroviny: vejce, petrželka hladkolistá, cibulka jarní, římský kmín mletý, sůl, olej olivový

TopRecepty.cz

Turecký vajíčkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jn9g