Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší

mika59 Kuchařka:

Drůbeží maso 5 názorů

55

Suroviny

2 kuřecí prsa
2-3 lžíce zakysané smetany
1 stroužek utřeného česneku
3 starší rohlíky (asi 2 dny)
50 g mandlí - měla jsem neloupané
petrželka nebo libeček
sůl
pepř
tuk na smažení
Dále:
700 g brambor
asi 10-12 pestíku šafránu
mléko
máslo
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s česnekem a bylinkami. Necháme v tom plátky půl hodinky odležet.

  2. Mezitím rozmixujeme rohlíky s mandlemi. Maso vytáhneme ze smetany a obalíme v mandlové strouhance. Pořádně přitlačíme. Ihned vkládáme do horkého tuku a smažíme z obou stran.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko svaříme se šafránem. Chvíli necháme odstát.

  4. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme s mlékem a máslem do hladké kaše. Ihned podáváme s řízky a kouskem citronu na pokapání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 276 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: jednoduché a krásné - určitě skvělé <3:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    jemmy: Děkuji..;-):-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    hospodyne: No jasně opravím to, děkuji za upozornění,:yes: dávala jsem to na pestíky a napsala na gramy.;-).

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Jeden až dva gramy šafránu?? Tak to Vám nevěřím ani náhodou. Kupuji pravý šafrán v balení po 0,1 g a věru nestojí málo. Navíc toto množství stačí na třeba čtyři porce rizota apod. Dávka desetkrát či dvacetkrát větší mě naplňuje úžasem.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo