Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší

mika59 Kuchařka:

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
2-3 lžíce zakysané smetany
1 stroužek utřeného česneku
3 starší rohlíky (asi 2 dny)
50 g mandlí - měla jsem neloupané
petrželka nebo libeček
sůl
pepř
tuk na smažení
Dále:
700 g brambor
asi 10-12 pestíku šafránu
mléko
máslo
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s česnekem a bylinkami. Necháme v tom plátky půl hodinky odležet.

  2. Mezitím rozmixujeme rohlíky s mandlemi. Maso vytáhneme ze smetany a obalíme v mandlové strouhance. Pořádně přitlačíme. Ihned vkládáme do horkého tuku a smažíme z obou stran.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko svaříme se šafránem. Chvíli necháme odstát.

  4. Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme s mlékem a máslem do hladké kaše. Ihned podáváme s řízky a kouskem citronu na pokapání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 131 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí mandlové řízky se šafránovou kaší

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: jednoduché a krásné - určitě skvělé <3:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    jemmy: Děkuji..;-):-K

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    hospodyne: No jasně opravím to, děkuji za upozornění,:yes: dávala jsem to na pestíky a napsala na gramy.;-).

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Jeden až dva gramy šafránu?? Tak to Vám nevěřím ani náhodou. Kupuji pravý šafrán v balení po 0,1 g a věru nestojí málo. Navíc toto množství stačí na třeba čtyři porce rizota apod. Dávka desetkrát či dvacetkrát větší mě naplňuje úžasem.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo