Kisir (turecký salát)

cathleen Kuchařka:

Studená kuchyně 19 názorů

Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů
514

Suroviny

200 ml drobného bulguru
400 ml vody
3 lžíce oleje
lžíce paprikové pasty
několik floků sušené feferonky
(opravdu stačí jen pár)
2-3 rajčata
1/2 velké salátové okurky
2 menší kyselé okurky
2 lžíce natě hladkolisté petrželky
4-5 jarních cibulek i s natí
lžíce kopru
sůl
pepř
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nezchladl moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit třeba i utěrkou nebo ručníkem.

  2. Zatím si nakrájíme nadrobno petrželku, cibulku, okurky, oloupaná rajčata a kopr.

  3. Olej na pánvi i s feferonkami necháme pozvolna zahřát, než floky začnou lehce pěnit. Přidáme paprikovou pastu, promícháme a vypneme (olej nemusí vřít, stačí, když je jen horký).

  4. Paprikový olej přimícháme do hotového bulguru, přidáme nakrájenou zeleninu, pepř, dosolíme a lehce ochutíme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené.

Poznámka

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

V Turecku mi moc chutnal malinko pálivý salát z kuskusu. Tedy - tehdy jsem to na kuskus odhadovala.....doma jsem zapátrala na internetu, tabbouleh zavrhla (neměl tu správně červenou barvu) a podle fotek se dobrala až ke kisiru.

Základem kisiru je drobný bulgur a jak jsem se dočetla - každá rodina ho dělá trošínku jinak. Základ je vždy stejný, proto jsem ho pak už dochutila podle toho, co jsem si pamatovala z mé porce na talíři v tureckém Side........

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kisir (turecký salát)

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo