

Pikantní kuřecí křídla "My cooking diary"
Suroviny cca 20 ks křídel
- kuřecí křídla
- Marináda:
- česnek
- zázvor
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 4 lžíce sojové omáčky
- 100 ml sladké chilli omáčky
Postup přípravy receptu
Nastrouháme zázvor, prolisujeme česnek, přidáme ostatní suroviny a umícháme marinádu (zázvor a česnek dávám dle chuti).
Omytá kuřecí křídla obalíme v marinádě a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Přebytečná marináda se kvůli kečupu připaluje, proto v ní křídla pouze obalíme, zbytek marinády s křídly nepečeme.
Pečeme cca 50 minut při 200 °C, křídla během pečení potírám zbytkem marinády, posledních pár minut na horkovzduch - pokud chceme křídla opečená. Zbylou marinádu můžeme přihřát a ještě v ní obalit hotová křídla.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovými hranolky - celer, okurka, mrkev - a dipem. Např. česnekovým s kari - zakysanka, česnek, sůl, kari (kurkuma, dip z modrého sýra - niva, jedna zakysanka, stroužek česneku, dvě lžíce majonézy
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní kuřecí křídla "My cooking diary"
-
Kamarád kuchař, pokud jde o pečení s kečupem, používá princip křídla opéct nebo usmažit (předvařená) a pak takovouto marinádou uleželou jen protáhnout po upečení a ještě jen 5 minut třeba zapéct aby se zatáhla. Pak se nic nepřipálí a nezhořkne :)