Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 266 kJ / 2 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,48 g |
Tuky | 179,07 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 109,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 1 PL masti osmažíme polovicu nakrájanej cibule, pridáme pokrájanú kapustu, zemiaky a pokrájanú koreňovú zeleninu. Osolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme. Zalejeme vodou a varíme.
Krok 2: Slaninu pokrájame, dáme topiť na druhú lyžicu masti. Keď je dosť vytopená, pridáme druhú polovicu pokrájanej cibule a smažíme. Po chvíli pridáme múku, miešame a osmažíme. Zalejeme studenou vodou a vlejeme do vriacej polievky.
Krok 3: Do polievky pretlačíme cesnak, pridáme majoránku, dobre prevaríme. Ak máme, vhodíme list zeleru alebo ligurčeka (libeček).
Zveřejněno 28. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Moje poznámka
Slovenská polévka šajtlava
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BABo
Nejnovější recepty
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 2 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 8 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 8 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělská polévka
Kajkajak před 57 minutami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 1 hodinou
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 1 hodinou
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 4 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 4 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 4 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 4 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 4 hodinami
Plněné papriky
Vytvarnik před 4 hodinami
Tématické fráze:
slovenská polévka,
slovenske polévky,
oravska sajtlava,
polievka šajtlava,
šajtlavá polievka,
slovenské polievky,
polévka šajtlkava,
masité polévka recept,
polévka z hlávkového zelí recepty,
oravská šajtlava recept,
polévka šaljtlava,
slovenske polévka,
slovenska kapustova polevka,
polievka na slovensku,
slovenská šaitlava,
oravská polévka recept,
recept oravska sajtlava,
slovenske polievky kapustová,
polévka sajltava,
cajtlava
Suroviny:
zelí hlávkové,
brambory,
zelenina kořenová,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
voda,
Komentáře (22)
No, překladač vám dává za pravdu...
...ale doposud jsem si myslel, že čierné korenie je jednoslovně pepř
cecilka, aj ja mám korene na horniakoch.