Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

8. 12. 2017 21:24

Suroviny pro 5

5

Nutriční hodnoty

Energie453 kJ / 108 kcal
Bílkoviny7,91 g
Tuky0,61 g
Vláknina4,36 g
Cholesterol 4 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčka je lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kocmax Kocmax

13. 1. 2018 14:52

clupmi: to je největší problém. Máme spřáteleného chovatele a 1 nutrii do roka jako lahůdku :-)

clupmi clupmi

13. 1. 2018 12:40

cekrops: To mas marny s hosta se nenahadas, ta ma vzdycky pravdu ...<3

clupmi clupmi

13. 1. 2018 12:34

Nutrii jsem jedl jednou v zivote - uzenou, byla to neskutecna dobrota. Mozna uz to nekdo doplnil - pro nezkusene kuchare, uvedeny zpusob zahustovani vyzaduje povarit omacku aspon 20 minut, lepe pul hodiny.
Jenom, kde tu nutrii sehnat???:-p:yes:
www.miric.cz

cathleen cathleen (moderátorka)

10. 12. 2017 10:10

Gisela: váš vulgární komentář mažu. I nesouhlas můžete vyjádřit slušně.

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 12. 2017 20:22

Kocmax: To je dobře,ty to potřebuješ,tak ať hodně dlouho chová,ať alespoň jednou za rok si to užiješ;-):yes::yes:

Kocmax Kocmax

9. 12. 2017 18:49

hosta: No ano, určitě by se tady pak rozhořela debata, že to není pěkný pohled atd. No a kde se dá nutrie sehnat, to je těžká rada. Já mám to štěstí, že znám chovatele, který jich má pár doma pro vlastní potřebu a tak jednou do roka se mě podaří jednu od něj dostat.

Kocmax Kocmax

9. 12. 2017 18:19

Simona Skolakova: Děkuji. Já kupuji nutrii u známého chovatele, bohužel jenom tak jednu do roka. Je o ně velký zájem a chovatelů je málo. Dřív nutrie choval můj otec, tak jsme měli možnost vyzkoušet spoustu receptů. Pak jsem dlouho nikde nemohla sehnat, až v posledních asi 3 letech, a to jen náhodou.

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 12. 2017 16:14

Musím se zastat autorky,nutrie je opravdu výborná,nepotřebuji obrázek nutrie v kožichu ani staženou, koupila jsem jí asi před 10lety v Praze v řeznictví,byla to delikatesa,pak jsem chtěla opět koupit a bohužel už jí přestali prodávat,asi už nebyl zdroj.Myslím,že se mi jí asi už nepodaří sehnat,je to krásně šťavnaté bílé masíčko.;-)

cecilka

9. 12. 2017 15:19

klukodvody:
No vidíte, vy ste nutrie varili a nejedli, ja áno a aj to netušiac, čo mám na tanieri. A chutila skutočne ako králik. To, čo som konzumovala, som sa dozvedela až o pár dní a potom:-((:-((:-((

cekrops: nebuďte mini.... alebo maximalista. Kožušinku z nutrie už má, alebo bude mať vaša partner/ka

Jana Dorazinová-Remková: nie je to až tak dávno, keď v mäsiarstvách viseli nutrie na hákoch, no bolo to asi kvôli tomu, že iného mäsa skoro nebolo. Dnes ho je habadej. Na rozdiel od masla. Výrobcovia kadejakých nátierkových umelín nemajú odbyt, tak je maslová kríza.

cathleen cathleen (moderátorka)

9. 12. 2017 14:53

hosta: baže! To bychom s "dokazováním" mohli skončit u povinných fotek surovin pro kdejakou pomazánku, polévku :-D = nesmysl!

hosta hosta

9. 12. 2017 14:38

Kocmax: vůbec se netrap s obrázkem nutrie, to je přece nesmysl, to co hlásá Cekrops:-) Spíš by byla zajímavá informace, kde je k sehnání, protože chovy byly dost omezeny - až zrušeny a doby, kdy byla na pultech v každé prodejně ryb a zvěřiny jsou dávno pryč. Ani nevím, jestli by mne potěšil pohled na tu hranatou hlavu se žlutými zuby:-D:-D:-D

Kocmax Kocmax

9. 12. 2017 14:34

Důkaz, že to je opravdu nutrie bohužel nemám. Nenapadlo mě nafotit syrovou. I kdybych jí nafotila, tak od králíka se těžko rozezná, pokud tedy nemáte hlavu. Teď už mám v mrazáku pouze sehna a vykostěná žebra, podle toho by se to taky nepoznalo :-). Ale až příště nutrii seženu tak ji nafotím a poprosím chovatele, jestli by nebyl ochoten nechat hlavu. Pak určitě nebudou žádné pochybnosti. :-) Co se týká masa, je to maso s velmi nízkým obsahem tuku a přesto je šťavnaté a působí méně suchým dojmem než králík. Pravda, má svoji specifickou chuť, která nemusí každému vyhovovat. Nám chutná, dokonce při vaření nepodlévám vývarem, ale pouze vodou právě proto, aby se chuť nutrie ničím nepřebila. Když dělám stejnou omáčku z vepřového, králíka nebo kuřete, používám vývar.

Kocmax Kocmax

9. 12. 2017 14:18

klukodvody: děkuji :-K

klukodvody klukodvody

9. 12. 2017 14:13

Tak přátelé já se musím autorky zastat. Byla doba, je to už dost dávno, to jsem byl ještě mladý kuchař a nutrie byla dána do receptur pro nemocnice jako velmi dietní jídlo a dost běžně se vařila i v restauracích vyšší cenové skupiny. Musel jsem ji vařit také, ale přiznám se, že jsem ji nikdy nejedl. Ano po stažení a odstranění nožiček a hlavy je prakticky k nerozeznání od králíka. Proto nekupuji králíky v obchodech. Ale je prý výborná a je dobře, že autorka přidala recept a osvěžila možnosti. :-K:yes:

cekrops cekrops

9. 12. 2017 03:42

hosta:..... Tak jo. Mám doma recept na "Vývar z Olgoje Chorchoje" . . . bude tam jen jedna hlavní fotka hotového pokrmu a recept na přípravu...... Dobrou chuť ! :-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nutrie nutrie recept jak připravit nutrii nutrie na paprice nutrie recepty omacka z nutrie recepty na nutrii jak se dělá nutrie nutrie hrbet recept na nutrii nutrie omačka jídlo z nutrie s obrázky nutrie na cibuli kuchařka nutrie priprava nutrie jak uvařit nutrii co se dá uvařit z nutrie co jí nutrie koreni na nutrii nutrie svickova

Suroviny: nutrie, cibule, mléko nízkotučné, sůl, bobkový list, koření nové koření, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Nutrie na "smetaně" (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PxM