Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 144 kJ / 2 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,82 g |
Tuky | 101,32 g |
Vláknina | 36,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,22 g |
Sacharidy | 328,88 g |
Postup přípravy
Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou. Dobře promícháme, zakryjeme a po zchládnutí uložíme do lednice. Krok 2: K vykvašenému rozkvasu přidáme semínkovou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho vykynout (podle okolní teploty 1-2 hodiny). Krok 3: Vykynuté těsto z misky vyškrábneme na pomoučený stůl, pokud jde, přeložíme (semínek je opravdu hodně, při delším potažení má těsto snahu se trhat) a vytvarujeme bochník, který uložíme do pomoučené ošatky, kde ho necháme nakynout (1-2 hodiny, v závislosti na okolní teplotě). Krok 4: Vykynutý bochník s oporou ruky opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě.
Troubu nahřívám i s dlaždicí, na kterou pak z plechu bochník i s fólií sešoupnu a upeču – při 220°C cca 45-50 minut.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba pro Popelku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8nog
Moje poznámka
Chleba pro Popelku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8nog
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 58 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
teplo na rozkvas,
kváskový chleba pro popelku,
rozkvas na chléb recept,
semínková zápara,
zápara do chleba,
odměříme do misky semínka a zalijeme je vřící vodou,
pekárnománie - teplota pečení
Suroviny:
kvas žitný,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
voda,
semínka lněná,
slunečnice loupaná,
semínka dýňová,
semínka sezamová,
vločky ovesné,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (3)
Moc děkuji za recept