Francouzské palačinky
Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 144 kJ / 1 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,04 g |
Tuky | 65,43 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 792 mg |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 234,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4807
Moje poznámka
Francouzské palačinky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4807
Nejnovější recepty
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohová zmrzlina s mangem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový džem s rebarborou
Přidáno 28. 5. 2025 18:00
Zeleninový salát – co lednice nabízí
Přidáno 28. 5. 2025 17:30
Chuťovky s ochuceným sýrem
Přidáno 28. 5. 2025 17:17
Tortilla s ovocem
Přidáno 28. 5. 2025 17:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské plátky podlévané pivem
hifiklub před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Scarlet2 před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Moučník s tvarohem a jahodou
Kakoska před 6 hodinami
Babiččiny škvarkové placky
danielle72 před 7 hodinami
Opravdu křupavé vafle
karel.prchlik2 před 7 hodinami
Jahodový nápoj
iveta.kroul před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Ketynna před 7 hodinami
Těstoviny se špenátem a uzenou šunkou
bajoo před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa pečené se zeleninou
Tereziena před 9 hodinami
Tématické fráze:
palačinky,
francouzské palačinky,
francouzské palačinky recept,
palačinky recept,
palačinky recept těsto,
recept na výborné palačinky,
recept palačinky,
recept na francouzské palačinky,
palačinky francouzske,
těsto na francouzské palačinky,
výborné palačinky,
těsto na palačinky,
francouzská palačinka,
francouské palačinky,
luxusní palačinky,
recept na palacinky,
recept francouzské palačinky,
francouzske palacinky recept testo,
nejlepsi palacinky,
nejlepší francouzské palačinky
Suroviny:
mléko,
voda,
vejce,
olej,
rum,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
olej
Komentáře (196)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Crepesy to jistily - těsto fakt snadné, rychlé, výborné - horké maliny, banány, šlehačka, polít čokoládou, na nutellu jsem zapomněl. Doporučuji.
Myslím si že musí být výborné.Právě jsem jedny dodělal , trochu jiné, ale také výborné.A jak již řekl pan Jiří. Chyba nebyla v receptu , ale asi v kuchaři. Jak mohou být palačinky tvrdé ???Napadá mě jediná možnost, že byly na uhel !Víte někteří pisatelé chtějí zaujmout za každou cenu a nevědí o čem mluví.
Napadlo mě ,myslíte že se dá mouka zaměnit za MODURIT, alespoň myslím , že se to tak jmenovalo.Prodávali to pro výtvarné kroužky a jesle.Po rozdělání s vodou se mohlo vytvarovat cokoliv a potom upéct v troubě. Ztvrdlo to jako podešev.
Děkuji za odpověď.
Kdo tu tvrdi, ze jsou tvrde, tak je rozhodne neumi delat
děkuju za recept.
Heli3 dík a jdu poslat bod.
PS I velikost vajíček a vlkost mouky či stupeň rozpálení pánve může hrát roli!!
Použila jsem máslo místo oleje
Podařily se ti hned ,že. Já nevím,jak to někdo muže pokazit ,viz. komentáře.
Manžel sež.. snědl 6 najednou
Mám uloženo a myslím, že jiné už dělat nebudu.
Možná by to chtělo opravit tu mouku na 300 g. Mám pocit ,že té mouky bylo málo špatně si přečetla komentáře a recept jinak by to přece nemohlo být vodové ! No,ne!
Před použitím po odležení je nutno těsto přemíchat a pak smažit.Jinak opravdu na tom nic není 250 ml vody ,250 ml mléko a 300 g mouky a ostatní není nic složitého.
Náhodou jsem před měsícem zkoušel vliv odležení těsta na kvalitu palačinek...
Tady v komentářích http://www.labuznik.cz/recept/palacinky-zakladni-t...
Jestli nebyla chyba to nechat odležet až ty 2hodiny
Sto lidí,sto chutí.
Chybu? Nevím...
Vajíčka střední velikost, těsto stálo skoro 2hodiny...
Zkusím to znovu. V týdnu mám na jídlo partnery (obchodní, nééé že registrované) tak jako dezert budou zase Suzettky.
Uvidíme
*****
Hihi, tak mě napadlo..., víte co to je a k čemu slouží "Fordův pohárek"? Možná je pes zakopaný ve viskozitě těsta - co vám je akorát, mně se zdá husté. Ale počkejme se soudy ještě pár dní
Jenom jednou se mi stalo,že bylo těsto hustější,tak jsem přidala rum,vodu nikdy!
Hanysek:
A opravdu jste rcp dodržela do puntíku?
Já je dnes dělal jako základ pro tento zázrakhttp://www.toprecepty.cz/recept/25225-flambovane-p... a musel jsem do těsta přidávat tekutiny (odhadem víc než 100ml - příště to odměřím, nebo uberu mouky) aby se to po pánvi pěkně rozlilo a palačinky byly jako papír... Myslím, že mouky je tam cca o 50g víc, než je obvyklé na 500ml + 3vejce
No, třeba to bylo použitou moukou, hahaha..., to si dělám prču
... já snad to vodové těsto vyzkouším...
To, co níže píše jitka.k: jsou v podstatě Crêpes Suzettehttp://www.toprecepty.cz/recept/25225-flambovane-p... a já je dělám ještě trošku jinak http://www.labuznik.cz/recept/palacinky-flambovane...
Celkem mi chutnali.
1 velký pomeranč
60 g másla
30 g cukru
4 lžíce likéru Grand Marnier
Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se nám máslo nerozpustí.
Vanilkový cukr pouze tento.Je s pravou vanilkou,ne s chemickou.Krásně palačinky provoní.
Ale s prominutím- snad francouzSké.